sreda, 3. avgust 2011PZS

Izšel je Planinski vestnik, avgust 2011


Klikni na fotografijo za povečavo ...
Avgusta po običaju izide lahkotnejša številka naše priljubljene revije, zato vam bodo na dopustovanju, doma ali kjerkoli jo boste pač vzeli v roke, njeni zanimivi članki krajšali čas in polepšali dan.

Ponujamo vam kolaž razgibanih zgodb in dogodivščin naših dopisnikov, imamo zanimiv intervju, nagrajeno ljubezensko zgodbo, nekaj premalo poznane zgodovine, izvedeli boste nekaj o povezavi joge in plezanja, in celo nekaj zanimivosti o naši najbolj obiskani slovenski gori. Presenečni boste - celo če sodite med tiste, ki so bili na njej že več tisočkrat. Govorili bomo seveda o Šmarni gori, da ne bo kakšne pomote.

Da ta številka ni povsem običajna, boste zvedeli iz uvodnika. Z njo se je namreč dopolnilo deset let urednikovanja ekipe pod vodstvom Vladimirja Habjana. Zaradi njih je revija Planinski vestnik danes takšna, kakršna je. Če slučajno še hranite tisto izpred desetletja, lahko brez težav naredite konkretno primerjavo, razliko pa bi verjetno opazila celo zaljubljena svizca, ki sta nam popestrila tokratno naslovnico (foto Oton Naglost).

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika in nasvidenje po koncu počitnic!

Od 4. avgusta ga poiščite v svojem kiosku.

pdf_16 Kazalo (780 KB).

Majski Planinski vestnik o Johannesu Frischaufu

Majski Planinski vestnik o Johannesu Frischaufu

sobota, 18. maj 2024

V majski številki Planinskega vestnika je glavna pozornost namenjena Johannesu Frischaufu, po katerem pri nas nosi ime planinski dom na Okrešlju, sicer pa je bil velik pobudnik planinstva pri nas, še posebej v Savinjskih Alpah, in na Hrvaškem, kjer so prav na njegovo pobudo že leta 1874, 19 let pred nami, ustanovili Planinsko zvezo Hrvaške. V temi meseca izpod rok Dušana Škodiča boste tako našli zares veliko zanimivih podatkov iz naše planinske zgodovine, ki so bile v tistem obdobju daleč pred časom in še danes vzbujajo občudovanje. Prepričani smo, da boste uživali.

Aprilski Vestnik s starejšimi planinci v gore

Aprilski Vestnik s starejšimi planinci v gore

torek, 16. april 2024

V aprilski številki Planinskega vestnika smo se posvetili starejšim planincem in goram. Kar nekaj starejših gornikov smo povabili, da so z nami delili svoja razmišljanja pa tudi življenjski moto. Objavljamo priporočila zdravnice za telesno aktivnost starejših in izkušnje mednarodne planinske vodnice o vodenju mlajših in starejših - kakšne so razlike, kaj pa je skupno vsem.

Marčni Vestnik posvečen Radu Kočevarju (1928-2024)

Marčni Vestnik posvečen Radu Kočevarju (1928-2024)

ponedeljek, 18. marec 2024

Prvi del marčne številke Planinskega vestnika smo posvetili letos preminulemu našemu legendarnemu in neustavljivemu alpinistu Radu Kočevarju (1928-2024). "S slovesom Rada Kočevarja smo tako izgubili zadnjega in brez dvoma najmočnejšega predstavnika generacije, ki je v času po vojni postavila nove smernice razvoju alpinizma pri nas kljub začetnemu odporu starejše generacije plezalcev," pravi Jure Krejan Čokl.

Iskanje med novicami