Navodila

Navodila za posamezne rubrike

Alpinizem

Splošna navodila za pripravo besedila si lahko preberete pri navodilih avtorjem. Za pripravo fotografskega materiala si preberite navodila fotografom. V želji, da bi bili vaši prispevki čim bolj kakovostni, sveži in zanimivi, dodajamo še nekaj dobronamernih navodil:

članki o odpravah naj ne bodo suhoparna kronološka poročila; večina zvestih bralcev PV že ve, da se vsaka odprava začne na letališču, nadaljuje z urejanjem formalnosti, pristopnim maršem v bazni tabor in tako dalje. Skušajte najti zanimivejši pristop, opišite kak zanimiv dogodek ob poti, podajte uporabne podatke, osebna razmišljanja v povezavi s kakšnim dogodkom, predvsem pa se osredotočite na uspehe odprave in - bodite kratki (največ 10.000 znakov s presledki)! Na koncu besedila navedite trajanje, člane in uspehe odprave (npr. ime nove smeri s popolnimi podatki o težavnosti, višini, času plezanja). Zaželeni sta tudi slika in shema novih smeri, ki ste jih preplezali.

predstavitve zanimivih plezalnih področij naj temeljijo predvsem na uporabnosti takega članka za bralce, ki se bodo morda želeli podati na opisano področje; osebni doživljaji so seveda lahko vpleteni v besedilo, vendar naj ne prevladujejo. Na koncu članka naj bodo v posebnem sklopu podane naslednje informacije: vodniška literatura (tiskana in/ali na spletu), transport, prenočevanje, vizumi, cene, morebitne druge zanimive informacije.