sreda, 23. november 2016, ob 17. uriPZS

32. slovenski knjižni sejem po planinsko: popusti, novosti, pogovor s Habjanom in Škodičem ...

S polnimi pljuči diha 32. slovenski knjižni sejem, na katerem vas že tradicionalno pričakujeta Planinska založba PZS in Planinski vestnik. Razveselimo vas s posebnimi sejemskimi ugodnostmi, letošnjimi novostmi ter že uveljavljenimi planinskimi vodniki, zemljevidi in leposlovjem. Vabljeni, da nas v Cankarjevem domu v Ljubljani obiščete do 27. novembra 2016, vstop je prost. V petek, 25. novembra, ob 12. uri ne zamudite pogovora z Vladimirjem Habjanom in Dušanom Škodičem.

Klikni na fotografijo za povečavo ...

Vse poti ljubiteljev knjige in branja od blizu in daleč vodijo na 32. slovenski knjižni sejem, ki poteka od srede, 23. do nedelje, 27. novembra 2016. Vsak dan je odprt od 9.00, v sredo in četrtek do 20.00, v petek in soboto celo do 22.00 in v nedeljo do 18.00. Vstopnine ni.

V Cankarjevem domu v Ljubljani že tradicionalno najdete stojnico Planinske zveze Slovenije z izdelki Planinske založbe po posebnih sejemskih cenah in Planinskim vestnikom, ki je lani praznoval častitljivih, a še vedno mladostnih 120 let. Veselimo se vas v 2. preddverju Cankarjevega doma, tako kot lani - vendar na drugem koncu - v bližini Kosovelove in Linhartove dvorane.

32_slovenski_knjizni_sejem_zemljevid

Vodnike Planinske založbe lahko kupite vsaj 20 % ceneje (glede na redne cene), posamezne tudi 40 ali 60 % ceneje. Veliko raznovrstnih knjig je na voljo le za 3 €.

Novosti so znižane za petino:
- izbirni vodnik Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras (Milan Vinčec) 19,92 (namesto 24,90 €),
- izbirni vodnik Razširjena slovenska planinska pot (Gorazd Gorišek) 19,12 (namesto 23,90 €),
- zbirka zgodovinskih zgodb Ljudje v gorah (Dušan Škodič) 13,52 (namesto 16,90 €).
>>> Preberite več: Novosti Planinske založbe PZS pred knjižnim sejmom

Najmlajše obiskovalce - pa tudi starejše, saj je krasno darilo - privablja Planinski zabavnik (Urška Stritar, Karmen Usar, Natalija Marovt in Mojca Stritar Kučuk, ilustracije Petra Grmek), delovni zvezek o gorah z nalogami za zabavo, ustvarjanje, učenje in vzgojo. Redno ceno 9,90 € bomo odbili za 20 % (7,92 €).

knjizni_sejem_milan_vincec_foto_manca_cujez
Na stojnici nas je obiskal tudi Milan Vinčec, avtor sveže izdanega vodnika Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras. (foto Manca Čujež)

Cene zemljevidov Planinske založbe so znižane vsaj 20 %, nekatere 40 ali 60 %. Letos so na sejmu znova na voljo tudi plastificirani zemljevidi. Da ne boste v dilemi, katere že imate, vam predlagamo, da pred obiskom sejma preverite, kateri zemljevidi vam manjkajo oziroma so zastareli.

Pripravili smo tudi posebno akcijo planinskih zemljevidov 1 + 1. Pri nakupu planinskega zemljevida Triglavski narodni park, Kamniško-Savinjske Alpe ali Karavanke - osrednji del v papirnati ali plastificirani izvedbi oz. Jalovec in Mangart ali Stol v papirnati izvedbi vam podarimo zemljevid - izbrate lahko med naslednjimi: Posavsko hribovje - Boč-Bohor, Ljubljana in okolica ali Storžič - Košuta.

Članom planinskih društev PZS in tudi novim naročnikom, ki (še) niso člani, nudimo 25 % popusta pri sklenitvi letne naročnine na Planinski vestnik. Cena letne naročnine je 39 € oz. 29,25 € s popustom. Novim naročnikom podarimo Planinski koledar 2017.

Pri nakupu nad 40 € vsakega kupca razveselimo s knjižnim darilom!

na_planinskih_poteh_habjan_skodic

>>> DOGODEK: Na planinskih poteh z Vladimirjem Habjanom in Dušanom Škodičem

Plodovita planinska pisca kot avtorja več publikacij ubirata vsak svoje poti, a jih prepletata pri ustvarjanju Planinskega vestnika, najstarejše še izhajajoče slovenske revije, ki bralce spremlja že več kot 120 let. Vladimir Habjan se podpisuje pod vrsto gorniških knjig in planinsko-izletniških vodnikov, v zadnjih letih so izšle Čez rob, Živeti z gorami in Reševanje v gorah, ki jo je uredil – kot tudi povsem svežo zbirko zgodb Ljudje v gorah Dušana Škodiča (tudi avtorja romana Devet dni v avgustu), ki zgodovinske zgodbe pripoveduje humorno in življenjsko trpko, usodno, a doživeto in sočutno.

Pisateljsko-planinske poti bomo v pogovoru z iskrivima avtorjema, ki ga bo vodila Manca Čujež, ubirali v petek, 25. novembra 2016, ob 12. uri v Forumu za obiskovalce v 2. preddverju Cankarjevega doma.

Prijazno vabljeni na 32. slovenski knjižni sejem!


Fotogalerija

Avtor: Manca Čujež
Majski Planinski vestnik o Johannesu Frischaufu

Majski Planinski vestnik o Johannesu Frischaufu

sobota, 18. maj 2024

V majski številki Planinskega vestnika je glavna pozornost namenjena Johannesu Frischaufu, po katerem pri nas nosi ime planinski dom na Okrešlju, sicer pa je bil velik pobudnik planinstva pri nas, še posebej v Savinjskih Alpah, in na Hrvaškem, kjer so prav na njegovo pobudo že leta 1874, 19 let pred nami, ustanovili Planinsko zvezo Hrvaške. V temi meseca izpod rok Dušana Škodiča boste tako našli zares veliko zanimivih podatkov iz naše planinske zgodovine, ki so bile v tistem obdobju daleč pred časom in še danes vzbujajo občudovanje. Prepričani smo, da boste uživali.

Aprilski Vestnik s starejšimi planinci v gore

Aprilski Vestnik s starejšimi planinci v gore

torek, 16. april 2024

V aprilski številki Planinskega vestnika smo se posvetili starejšim planincem in goram. Kar nekaj starejših gornikov smo povabili, da so z nami delili svoja razmišljanja pa tudi življenjski moto. Objavljamo priporočila zdravnice za telesno aktivnost starejših in izkušnje mednarodne planinske vodnice o vodenju mlajših in starejših - kakšne so razlike, kaj pa je skupno vsem.

Marčni Vestnik posvečen Radu Kočevarju (1928-2024)

Marčni Vestnik posvečen Radu Kočevarju (1928-2024)

ponedeljek, 18. marec 2024

Prvi del marčne številke Planinskega vestnika smo posvetili letos preminulemu našemu legendarnemu in neustavljivemu alpinistu Radu Kočevarju (1928-2024). "S slovesom Rada Kočevarja smo tako izgubili zadnjega in brez dvoma najmočnejšega predstavnika generacije, ki je v času po vojni postavila nove smernice razvoju alpinizma pri nas kljub začetnemu odporu starejše generacije plezalcev," pravi Jure Krejan Čokl.

Iskanje med novicami