torek, 21. april 2015, ob 10.30 uriPZS

Planinska založba s posebnimi ugodnostmi na 20. slovenskih dnevih knjige

Planinska založba PZS vas na jubilejnih slovenskih dnevih knjige pričakuje z vrsto sejemskih ugodnosti, že preverjeno zakladnico planinskih vodnikov, zemljevidov in leposlovja ter knjižnim darilom pri vsakem nakupu. Letos se srečamo na novi lokaciji - na Stritarjevi ulici v Ljubljani, ki od Prešernovega trga vodi proti Mestni hiši. Vabljeni, da nas obiščete vse do petka, 24. aprila 2015.

Klikni na fotografijo za povečavo ...
Na novi lokaciji pred Mestno hišo in na Stritarjevi ulici so se v ponedeljek, 20. aprila, začeli 20. slovenski dnevi knjige v Ljubljani. Dnevi potekajo pod geslom (Iz)berimo! in bodo vse do petka, 24. aprila, poleg tradicionalnega sejma postregli z branji, pogovori, nastopi in delavnicami. Knjižni sejem je odprt vsak dan od 10. do 20. ure.

Planinska zveza Slovenije se na knjižnem sejmu predstavlja z izdelki Planinske založbe in Planinskim vestnikom - le še prgišče nagrad (nahrbtnikov in pohodniških palic) čaka nove naročnike, zato velja pohiteti z odločitvijo, da najstarejša še izhajajoča slovenska revija postane tudi vaša spremljevalka na planinskih in dolinskih poteh.

Izdelke Planinske založbe PZS - vodnike, zemljevide in leposlovje - je mogoče kupiti po posebnih sejemskih cenah s popusti do 60 %. Da ne boste v dilemi, katere zemljevide že imate, vam predlagamo, da pred obiskom sejma preverite, kateri vam manjkajo oziroma so zastareli. Vrsta knjig je na voljo le za 3 €. Pri  vsakem nakupu prejmete knjižno darilo.

slovenski_dnevi_knjige_2015_foto_manca_cujez
Posebne ugodnosti in knjižno darilo za kupce na stojnici Planinske založbe PZS (foto Manca Čujež)

Trojica planinskih vodnikov je na voljo po posebej ugodni ceni:
- Posavsko hribovje (Marjan Pergar) 4,99 € (redna cena: 21,70 €),
- Po gorah severovzhodne Slovenije (Milan Cilenšek in Viktorija Dabič s sodelavci) 4,99 € (redna cena: 21,70 €),
- Karavanke (Klemen Janša) 9,99 € (redna cena: 27,90 €).

Prednaročilo za vodnik Julijske Alpe: Skupini Mangarta in Jalovca Jožeta Draba se je končalo, bo pa novi vodnik po promocijski ceni na voljo na Planinski noči knjige v četrtek, 23. aprila, ko na sedežu PZS v Ljubljani v družbi avtorjev predstavimo še vodnik Gorazda Goriška Razširjena slovenska planinska pot, novembra 2014 izbran za najlepšo slovensko poljudno knjigo, ter se v pogovoru s člani uredniškega odbora Planinskega vestnika Vladimirjem Habjanom, Ireno Mušič Habjan, Dušanom Škodičem in Emilom Pevcem poklonimo 120-letnici najstarejše slovenske revije. Prisrčno vabljeni!

-----------------
Povezane novice:
Planinska noč knjige - na svetovni dan knjige 23. aprila
Razširjena slovenska planinska pot najlepša slovenska knjiga
Brez Planinskega vestnika ne bi bilo planinstva, kot je - zavednega, samozavestnega in dobrovoljnega

Fotogalerija

Avtor: Manca Čujež
Z novembrskim Planinskim vestnikom na trekinge

Z novembrskim Planinskim vestnikom na trekinge

petek, 17. november 2023

V osrednjem delu novembrske številke Planinskega vestnika, ki je pester z različnimi prispevki in s čudovitimi fotografijami, se podajamo na trekinge. V deželo nomadov - v Kirgizijo, ki ji pravijo Švica centralne Azije, in med tisočere obraze Nepala pod Himalajo.

V oktobrskem Vestniku o umetnih plezalnih stenah pri nas

V oktobrskem Vestniku o umetnih plezalnih stenah pri nas

sreda, 18. oktober 2023

Tema oktobrske številke Planinskega vestnika so umetne plezalne stene. "Če bi pred sto leti nekemu alpinistu predstavili prihodnost in razvoj alpinizma ter plezanja v naslednjih desetletjih, bi nas najbrž prav pisano pogledal. Verjetno bi se mu zdelo čudno, da se bodo ljudje od preživljanja časa v gorah, v naravi, preusmerili v zaprte telovadnice z bolj ali manj visokimi stenami in nanje pritrjenimi umetnimi oprimki. Če pa bi mu omenili, da bo športno plezanje leta 2020 olimpijska disciplina, nam prav gotovo ne bi verjel," je v uvodnem članku teme razmišljala avtorica. Pišemo tudi o tem, kateri center je bil prvi pri nas, kje vse so plezalni centri v naši deželi, kako nastanejo plezalne stene, pa tudi o tem, da so v Slovenski Bistrici v oktobru odprli največji plezalni center v Sloveniji.

Septembrski Vestnik o čudovitih slikah Danila Cedilnika - Dena

Septembrski Vestnik o čudovitih slikah Danila Cedilnika - Dena

ponedeljek, 18. september 2023

Po poletnem premoru smo morali stopiti skupaj in tu je nova številka zanimivega branja. Kar izstopa, je gotovo - morate priznati - naslovka. To je ena od slik Danila Cedilnika - Dena, priznanega slikarja, alpinista, gorskega vodnika in reševalca. Pravi esej o slikah je napisal sociolog kulture Igor Škamperle.

Iskanje med novicami