torek, 21. april 2015, ob 10.30 uriPZS

Planinska založba s posebnimi ugodnostmi na 20. slovenskih dnevih knjige

Planinska založba PZS vas na jubilejnih slovenskih dnevih knjige pričakuje z vrsto sejemskih ugodnosti, že preverjeno zakladnico planinskih vodnikov, zemljevidov in leposlovja ter knjižnim darilom pri vsakem nakupu. Letos se srečamo na novi lokaciji - na Stritarjevi ulici v Ljubljani, ki od Prešernovega trga vodi proti Mestni hiši. Vabljeni, da nas obiščete vse do petka, 24. aprila 2015.

Klikni na fotografijo za povečavo ...
Na novi lokaciji pred Mestno hišo in na Stritarjevi ulici so se v ponedeljek, 20. aprila, začeli 20. slovenski dnevi knjige v Ljubljani. Dnevi potekajo pod geslom (Iz)berimo! in bodo vse do petka, 24. aprila, poleg tradicionalnega sejma postregli z branji, pogovori, nastopi in delavnicami. Knjižni sejem je odprt vsak dan od 10. do 20. ure.

Planinska zveza Slovenije se na knjižnem sejmu predstavlja z izdelki Planinske založbe in Planinskim vestnikom - le še prgišče nagrad (nahrbtnikov in pohodniških palic) čaka nove naročnike, zato velja pohiteti z odločitvijo, da najstarejša še izhajajoča slovenska revija postane tudi vaša spremljevalka na planinskih in dolinskih poteh.

Izdelke Planinske založbe PZS - vodnike, zemljevide in leposlovje - je mogoče kupiti po posebnih sejemskih cenah s popusti do 60 %. Da ne boste v dilemi, katere zemljevide že imate, vam predlagamo, da pred obiskom sejma preverite, kateri vam manjkajo oziroma so zastareli. Vrsta knjig je na voljo le za 3 €. Pri  vsakem nakupu prejmete knjižno darilo.

slovenski_dnevi_knjige_2015_foto_manca_cujez
Posebne ugodnosti in knjižno darilo za kupce na stojnici Planinske založbe PZS (foto Manca Čujež)

Trojica planinskih vodnikov je na voljo po posebej ugodni ceni:
- Posavsko hribovje (Marjan Pergar) 4,99 € (redna cena: 21,70 €),
- Po gorah severovzhodne Slovenije (Milan Cilenšek in Viktorija Dabič s sodelavci) 4,99 € (redna cena: 21,70 €),
- Karavanke (Klemen Janša) 9,99 € (redna cena: 27,90 €).

Prednaročilo za vodnik Julijske Alpe: Skupini Mangarta in Jalovca Jožeta Draba se je končalo, bo pa novi vodnik po promocijski ceni na voljo na Planinski noči knjige v četrtek, 23. aprila, ko na sedežu PZS v Ljubljani v družbi avtorjev predstavimo še vodnik Gorazda Goriška Razširjena slovenska planinska pot, novembra 2014 izbran za najlepšo slovensko poljudno knjigo, ter se v pogovoru s člani uredniškega odbora Planinskega vestnika Vladimirjem Habjanom, Ireno Mušič Habjan, Dušanom Škodičem in Emilom Pevcem poklonimo 120-letnici najstarejše slovenske revije. Prisrčno vabljeni!

-----------------
Povezane novice:
Planinska noč knjige - na svetovni dan knjige 23. aprila
Razširjena slovenska planinska pot najlepša slovenska knjiga
Brez Planinskega vestnika ne bi bilo planinstva, kot je - zavednega, samozavestnega in dobrovoljnega

Fotogalerija

Avtor: Manca Čujež
Poletna številka o sončnih žarkih v gorah - preventiva in posledice

Poletna številka o sončnih žarkih v gorah - preventiva in posledice

torek, 12. julij 2022

V tokratni temi meseca dvojne številke Planinskega vestnika smo se posvetili nevarnostim sončnih žarkov v gorah, zdravstvenim posledicam čezmernega izpostavljanja soncu, delimo pa tudi primerne napotke za preventivo, kajti sončnemu UV-sevanju se ni mogoče v celoti izogniti in to tudi ni cilj, ker je gibanje na sončni svetlobi koristno in potrebno.

Junijski Vestnik o požarni varnosti v kočah

Junijski Vestnik o požarni varnosti v kočah

petek, 17. junij 2022

V junijski številki Planinskega vestnika smo se v temi meseca posvetili požarni varnosti v planinskih kočah. Med leti 2017 in 2021 so namreč v zgolj treh letih in pol na območju Kamniško-Savinjskih Alp zgorele tri čudovite in zelo priljubljene planinske koče, Kocbekov dom na Korošici, Frischaufov dom na Okrešlju in Mozirska koča na Golteh.

Majski Vestnik 2022 o vodah v Alpah

Majski Vestnik 2022 o vodah v Alpah

sreda, 18. maj 2022

V majski številki Planinskega vestnika so tema meseca vode v Alpah. Alpski vodni krog lahko opišemo v obliki sistema - padavine, ledeniki, reke, zajetja podzemnih voda, jezera, reke z mokrišči. Območja tekočih voda so bila zaradi oskrbe z vodo in ekonomskih potencialov od nekdaj zanimiva za človeka in njegove dejavnosti. Alpske reke so pomemben vir pitne vode, zaradi svoje obilnosti pa so še danes razvojni dejavnik za več kot 14 milijonov ljudi, ki živijo na neposrednem območju Alp.

Iskanje med novicami