sreda, 12. december 2012PZS

Nagradna natečaja ob 120-letnici Planinske zveze Slovenije

Planinski vestnik vas vabi k sodelovanju na nagradnem literarnem natečaju, prav tako pa razpisuje javni natečaj za najboljšo fotografijo s tematiko Gore in ljudje. Rok za oddajo je 31. december (fotonatečaj) in (NOVO!) 31. januar 2013 za literarni natečaj. Vabljeni, veliko vas je s pisateljsko ali fotografsko žilico!

Klikni na fotografijo za povečavo ...
Vabimo vas, da s svojo zgodbo sodelujete na nagradnem literarnem natečaju ob 120-letnici Planinske zveze Slovenije. Zgodbe z zgodovinsko tematiko ali z navezavo na preteklost, lahko so tudi domišljijske, pošljite s pripisom "Literarni natečaj PV" najkasneje do 31. decembra 2012 januarja 2013 (sprememba 13. 12. 2012). Zaželena sta igrivost in kanček humorja. Dolžina zgodb naj bo do 8000 znakov s presledki. Besedila, napisana v obliki Microsoft Word, pošljite po elektronski pošti na pv@pzs.si. Svojo zgodbo opremite s šifro ali psevdonimom, ki ga poleg imena in priimka zapišite v spremnem besedilu elektronske pošte. Zgodbe bo ocenila tričlanska komisija, in sicer dva člana iz uredniškega odbora in en zunanji sodelavec. Najboljše tri bodo nagrajene s 300, 200 in 100 € in objavljene v Planinskem vestniku. Na natečaju ne smejo sodelovati člani uredniškega odbora Planinskega vestnika in stalni zunanji sodelavci. Sodelujete lahko le z zgodbami, ki še niso bile objavljene nikjer.

Planinski vestnik razpisuje javni natečaj za najboljšo fotografijo s tematiko Gore in ljudje. Za natečaj pridejo v poštev fotografije s tematiko iz gorskega sveta, in sicer tako njegovih naravnih in kulturnih lepot kot tudi dejavnosti človeka v njem. Na natečaju lahko sodelujejo vsi ljubitelji gorskega sveta, razen članov uredniškega odbora PV in njegovih zunanjih sodelavcev. Vsak udeleženec natečaja lahko predloži do tri fotografije na zgoščenki v najvišji ločljivosti do 31. decembra 2012 na naslov Planinska zveza Slovenije, Dvorakova 9, 1000 Ljubljana, s pripisom "Za foto natečaj". Na zgoščenki mora biti čitljivo napisano geslo ali psevdonim avtorja. Tega mora vsak udeleženec posebej poslati v zaprti ovojnici skupaj s pravim imenom in naslovom; te se bodo odprle šele po izboru najboljših treh fotografij.

Uredništvo Planinskega vestnika
 

Natečaj je bil razpisan v Planinskem vestniku, november 2012.

Dvojni poletni Vestnik o izjemni Veliki himalajski poti

Dvojni poletni Vestnik o izjemni Veliki himalajski poti

ponedeljek, 22. julij 2024

Tokratna tema dvojne poletne številke je Velika himalajska pot - ki sta jo mojstrsko ubesedila in s fotografijami začinila zakonca in naša vrhunska alpinista svetovnega kova Marija in Andrej Štremfelj. Pred tem sta Veliko himalajsko pot, dolgo kar 1700 kilometrov, lansko jesen tudi prehodila.

Junijski Vestnik o vplivu vremenskih ujm na planinske poti

Junijski Vestnik o vplivu vremenskih ujm na planinske poti

ponedeljek, 17. junij 2024

V junijski številki Planinskega vestnika smo se posvetili vplivu vremenskih ujm na planinske poti. Leto 2023 je bilo namreč leto ekstremnih vremenskih dogodkov, pišemo pa tudi o hidroloških ekstremih, ki bodo vse pogostejši, in o posodobljenih tablah na planinskih poteh.

Majski Planinski vestnik o Johannesu Frischaufu

Majski Planinski vestnik o Johannesu Frischaufu

sobota, 18. maj 2024

V majski številki Planinskega vestnika je glavna pozornost namenjena Johannesu Frischaufu, po katerem pri nas nosi ime planinski dom na Okrešlju, sicer pa je bil velik pobudnik planinstva pri nas, še posebej v Savinjskih Alpah, in na Hrvaškem, kjer so prav na njegovo pobudo že leta 1874, 19 let pred nami, ustanovili Planinsko zvezo Hrvaške. V temi meseca izpod rok Dušana Škodiča boste tako našli zares veliko zanimivih podatkov iz naše planinske zgodovine, ki so bile v tistem obdobju daleč pred časom in še danes vzbujajo občudovanje. Prepričani smo, da boste uživali.

Iskanje med novicami