sreda, 14. november 2018

Novembrski Planinski vestnik

Mateja Pate v uvodniku novembrske številke Planinskega vestnika razmišlja o sprejemih v alpinistične odseke planinskih društev in klube. V temi meseca pišemo o možicih, teh s kamni postavljenih kažipotih, ki nas lahko rešijo iz zagate in pred izgubljeno smerjo, nam pokažejo nadaljno pot ali smer v steno.

Klikni na fotografijo za povečavo ...
Barvitost jeseni Oton Naglost

Pogovarjali smo se s Katjo Črešnik Rac, prvo načelnico gorske reševalne službe v Sloveniji, in sicer Društva GRS Maribor. Na intervju pa smo povabili tudi Tadeja Slabeta, krasoslovca in plezalca.

V rubriki Z nami na pot vas vabimo v narodni park Durmitor, planinski dragulj Črne gore, in sicer na Bobotov kuk, Sljeme, Prutaš in Meded.

Pišemo o simbolih na Aljaževem stolpu, ki se je po slabem mesecu dni prenovljen vrnil nazaj na vrh Triglava. Potepamo se poteh zaledja soške fronte in v raju pod Krnom, podali smo se med alpiniste veterane, plezamo v Iranu - med datlji, pistacijami in žafranom, z našimi odličnimi športnimi plezalci gremo olijmpijskim sanjam naproti (ta članek bo uporabljen kot dodatno gradivo tekmovalcem na državnem tekmovanju Mladina in gore januarja 2019 v Podnanosu). Pišemo tudi o Alpski konvenciji na gostovanju v Italiji ter o obiskanosti naših planinskih koč v letošnji poletni planinski sezoni.

Sledijo stalne rubrike: kolumna, novice iz vertikale, športnoplezalne novice, literatura, pisma bralcev, planinska organizacija, novice, v spomin.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika!
Poiščite ga v svojem kiosku ali v spletni trgovini PZS, naročniki pa kar doma v svojih nabiralnikih.
Srečno in varen korak na vseh vaših poteh!

 


Iskanje med novicami