petek, 13. januar 2012PZS

Izšel je Planinski vestnik, januar 2012

V prvi letošnji številki, ki jo z veseljem napovedujemo tudi oblikovno prenovljeno, si lahko preberete obširno temo meseca o strmih smučinah - o alpinističnem smučanju, o razlikah med turnim, alpinističnim in freeride smučanjem, o začetkih organiziranega alpinističnega smučanja skozi čas ... Pogovarjali smo se s Francijem Mrakom, virtuozom strmih smučin.

Klikni na fotografijo za povečavo ...
Andrej Mašera in Andrej Stritar v rubriki Z nami na pot predstavljata Kobarid in gore nad njim, seveda tudi impozantni Krn, ter divje kraljestvo podrte gore - skupino Zuc dal Bora.

Zanimivi so še članki o počitnicah malo drugače in iskanju zakladov v naravi, o doživetjih priletne štoparke, Peter Muck se spominja alpinističnih treningov v prvih povojnih letih, pišemo tudi o časih, ko so otroci hitreje odrasli, pa o poteh, ki imajo svoje zgodbe - tudi smešne, zato ne zgrešite humoreske, kako in zakaj je pisec kupil ženske pohodne čevlje. Poročamo o novi smeri v Severni steni Triglava, o plezanju v Divjem cesarju in o Rock Mastru v Arcu ter prvi konferenci o planinskem gospodarstvu.

Proti koncu revije boste našli redne članke o vremenu, varstvu narave in rubrike, od alpinističnih vesti, literature, pa do novic planinske organizacije.

Fotografija na naslovnici: Z Grintovca v Dolce; če je vršna glava lepo zalita, se da z vrha odsmučati naravnost navzdol. Foto: Marko Kern.

Od 13. januarja Planinski vestnik poiščite v svojem kiosku.

Želimo vam prijetno branje!

Vsebine vseh Planinskih vestnikov od leta 1895 do danes pa si lahko ogledate na: www.pvkazalo.si.

Uredništvo Planinskega vestnika
------------------------------------------------
Več:
Preberite si del intervjuja iz Planinskega vestnika, januar 2012: Franci Mrak - virtuoz strmih smučin 


Pa na higieno ne pozabimo!<br>Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

Pa na higieno ne pozabimo!
Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

ponedeljek, 23. marec 2020

Izjemne situacije zahtevajo tudi izredne objave, zato smo se skupaj z avtorjem aprilske kolumne odločili za njeno 'predobjavo'. Gre za aktualno temo in zdravorazumsko razmišljanje, kakršna v cunamiju objav na trenutno zares dobrodošlem in koristnem medmrežju postajajo izjeme.

Marčni Planinski vestnik

Marčni Planinski vestnik

četrtek, 12. marec 2020

Tema meseca se nam je dobesedno posvetila - v njej namreč obširno pišemo o testu naglavnih svetilk. Našli boste koristne nasvete, podrobne podatke, primerjave in vse, kar si želite vedeti pred nakupom naglavne svetilke.

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

torek, 3. marec 2020

Oglejte si ilustracije in karikature naše sodelavke Lorelle Fermo. Lorella, nadarjena karikaturistka iz Kopra, s svojo idejo in spretno roko iz besede pričara dogodke na živahnejši, igriv in hudomušen način. Naša revija je s takimi sodelavci le še boljša, vam, bralkam in bralcem, pa privlačnejša in bolj zanimiva.

Iskanje med novicami