ponedeljek, 12. december 2011PZS

Izšel je Planinski vestnik, december 2011

V zadnji letošnji številki si lahko preberete obširno temo meseca o zemljevidih - zgodovini, njihovem nastajanju ... Pogovarjali smo se z dvema pilotoma helikopterjev Miklavžem Škofičem - Maurerjem in Jožem Brodarjem ter dolgoletnim članom Upravnega odbora PZS Borutom Vukovičem.

Klikni na fotografijo za povečavo ...
Arnold Lešnik in Tomaž Hrovat v rubriki Z nami na pot predstavljata Pohorje in turno smučanje v Brajiških Dolomitih.

Zanimivi so še članki o srečanju s kozorogom v vertikali Skute, Rupnikovi liniji, o trekingu na Kavkazu, podelitvi najvišjih priznanj PZS, svetovnem pokalu v športnem plezanju v Kranju, o preplezani težavni smeri Bellavista v zahodni Cini in posvetu Gore in varnost.

Proti koncu revije boste našli redne članke o vremenu, varstvu narave in rubrike, od alpinističnih vesti, literature, pa do novic planinske organizacije.

V uvodniku si preberite nekaj misli odgovornega urednika Planinskega vestnika ob koncu leta.

Na naslovnici vidimo zasneženi Storžič avtorja Otona Naglosta.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika!

Od 12. decembra ga poiščite v svojem kiosku.

Uredništvo Planinskega vestnika

PDF Kazalo (1,11 MB)


Dvojni poletni Vestnik o izjemni Veliki himalajski poti

Dvojni poletni Vestnik o izjemni Veliki himalajski poti

ponedeljek, 22. julij 2024

Tokratna tema dvojne poletne številke je Velika himalajska pot - ki sta jo mojstrsko ubesedila in s fotografijami začinila zakonca in naša vrhunska alpinista svetovnega kova Marija in Andrej Štremfelj. Pred tem sta Veliko himalajsko pot, dolgo kar 1700 kilometrov, lansko jesen tudi prehodila.

Junijski Vestnik o vplivu vremenskih ujm na planinske poti

Junijski Vestnik o vplivu vremenskih ujm na planinske poti

ponedeljek, 17. junij 2024

V junijski številki Planinskega vestnika smo se posvetili vplivu vremenskih ujm na planinske poti. Leto 2023 je bilo namreč leto ekstremnih vremenskih dogodkov, pišemo pa tudi o hidroloških ekstremih, ki bodo vse pogostejši, in o posodobljenih tablah na planinskih poteh.

Majski Planinski vestnik o Johannesu Frischaufu

Majski Planinski vestnik o Johannesu Frischaufu

sobota, 18. maj 2024

V majski številki Planinskega vestnika je glavna pozornost namenjena Johannesu Frischaufu, po katerem pri nas nosi ime planinski dom na Okrešlju, sicer pa je bil velik pobudnik planinstva pri nas, še posebej v Savinjskih Alpah, in na Hrvaškem, kjer so prav na njegovo pobudo že leta 1874, 19 let pred nami, ustanovili Planinsko zvezo Hrvaške. V temi meseca izpod rok Dušana Škodiča boste tako našli zares veliko zanimivih podatkov iz naše planinske zgodovine, ki so bile v tistem obdobju daleč pred časom in še danes vzbujajo občudovanje. Prepričani smo, da boste uživali.

Iskanje med novicami