ponedeljek, 12. december 2011PZS

Izšel je Planinski vestnik, december 2011

V zadnji letošnji številki si lahko preberete obširno temo meseca o zemljevidih - zgodovini, njihovem nastajanju ... Pogovarjali smo se z dvema pilotoma helikopterjev Miklavžem Škofičem - Maurerjem in Jožem Brodarjem ter dolgoletnim članom Upravnega odbora PZS Borutom Vukovičem.

Klikni na fotografijo za povečavo ...
Arnold Lešnik in Tomaž Hrovat v rubriki Z nami na pot predstavljata Pohorje in turno smučanje v Brajiških Dolomitih.

Zanimivi so še članki o srečanju s kozorogom v vertikali Skute, Rupnikovi liniji, o trekingu na Kavkazu, podelitvi najvišjih priznanj PZS, svetovnem pokalu v športnem plezanju v Kranju, o preplezani težavni smeri Bellavista v zahodni Cini in posvetu Gore in varnost.

Proti koncu revije boste našli redne članke o vremenu, varstvu narave in rubrike, od alpinističnih vesti, literature, pa do novic planinske organizacije.

V uvodniku si preberite nekaj misli odgovornega urednika Planinskega vestnika ob koncu leta.

Na naslovnici vidimo zasneženi Storžič avtorja Otona Naglosta.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika!

Od 12. decembra ga poiščite v svojem kiosku.

Uredništvo Planinskega vestnika

PDF Kazalo (1,11 MB)


Septembrski Vestnik o čudovitih slikah Danila Cedilnika - Dena

Septembrski Vestnik o čudovitih slikah Danila Cedilnika - Dena

ponedeljek, 18. september 2023

Po poletnem premoru smo morali stopiti skupaj in tu je nova številka zanimivega branja. Kar izstopa, je gotovo - morate priznati - naslovka. To je ena od slik Danila Cedilnika - Dena, priznanega slikarja, alpinista, gorskega vodnika in reševalca. Pravi esej o slikah je napisal sociolog kulture Igor Škamperle.

Poletna številka o 70-letnici prvega vzpona na Everest

Poletna številka o 70-letnici prvega vzpona na Everest

četrtek, 20. julij 2023

Tokratna tema meseca dvojne poletne številke Planinskega vestnika je 70-letnica prvega vzpona na najvišjo goro sveta, Mount Everest, z zanimivimi zapisi in fotografijami - tudi z dvema tristranskima slikama.

Junijski Vestnik o gorniški literaturi in Karnijcih

Junijski Vestnik o gorniški literaturi in Karnijcih

četrtek, 22. junij 2023

Tokratna tema meseca junijske številke je gorniška literatura, o čem se največ piše, kako ne pisati gorniške literature, če ne želimo dolgočasne knjige, kako pišejo naši alpinisti in publicisti, kot so Andrej in Marija Štremfelj, Dušan Jelinčič, Matevž Lenarčič, Bogdan Biščak, Silvo Karo in kako je bistvo literature: »Kdor piše, nekaj da; kdor bere, nekaj dobi.«

Iskanje med novicami