ponedeljek, 12. december 2011PZS

Izšel je Planinski vestnik, december 2011

V zadnji letošnji številki si lahko preberete obširno temo meseca o zemljevidih - zgodovini, njihovem nastajanju ... Pogovarjali smo se z dvema pilotoma helikopterjev Miklavžem Škofičem - Maurerjem in Jožem Brodarjem ter dolgoletnim članom Upravnega odbora PZS Borutom Vukovičem.

Klikni na fotografijo za povečavo ...
Arnold Lešnik in Tomaž Hrovat v rubriki Z nami na pot predstavljata Pohorje in turno smučanje v Brajiških Dolomitih.

Zanimivi so še članki o srečanju s kozorogom v vertikali Skute, Rupnikovi liniji, o trekingu na Kavkazu, podelitvi najvišjih priznanj PZS, svetovnem pokalu v športnem plezanju v Kranju, o preplezani težavni smeri Bellavista v zahodni Cini in posvetu Gore in varnost.

Proti koncu revije boste našli redne članke o vremenu, varstvu narave in rubrike, od alpinističnih vesti, literature, pa do novic planinske organizacije.

V uvodniku si preberite nekaj misli odgovornega urednika Planinskega vestnika ob koncu leta.

Na naslovnici vidimo zasneženi Storžič avtorja Otona Naglosta.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika!

Od 12. decembra ga poiščite v svojem kiosku.

Uredništvo Planinskega vestnika

PDF Kazalo (1,11 MB)


Pa na higieno ne pozabimo!<br>Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

Pa na higieno ne pozabimo!
Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

ponedeljek, 23. marec 2020

Izjemne situacije zahtevajo tudi izredne objave, zato smo se skupaj z avtorjem aprilske kolumne odločili za njeno 'predobjavo'. Gre za aktualno temo in zdravorazumsko razmišljanje, kakršna v cunamiju objav na trenutno zares dobrodošlem in koristnem medmrežju postajajo izjeme.

Marčni Planinski vestnik

Marčni Planinski vestnik

četrtek, 12. marec 2020

Tema meseca se nam je dobesedno posvetila - v njej namreč obširno pišemo o testu naglavnih svetilk. Našli boste koristne nasvete, podrobne podatke, primerjave in vse, kar si želite vedeti pred nakupom naglavne svetilke.

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

torek, 3. marec 2020

Oglejte si ilustracije in karikature naše sodelavke Lorelle Fermo. Lorella, nadarjena karikaturistka iz Kopra, s svojo idejo in spretno roko iz besede pričara dogodke na živahnejši, igriv in hudomušen način. Naša revija je s takimi sodelavci le še boljša, vam, bralkam in bralcem, pa privlačnejša in bolj zanimiva.

Iskanje med novicami