ponedeljek, 12. december 2011PZS

Izšel je Planinski vestnik, december 2011

V zadnji letošnji številki si lahko preberete obširno temo meseca o zemljevidih - zgodovini, njihovem nastajanju ... Pogovarjali smo se z dvema pilotoma helikopterjev Miklavžem Škofičem - Maurerjem in Jožem Brodarjem ter dolgoletnim članom Upravnega odbora PZS Borutom Vukovičem.

Klikni na fotografijo za povečavo ...
Arnold Lešnik in Tomaž Hrovat v rubriki Z nami na pot predstavljata Pohorje in turno smučanje v Brajiških Dolomitih.

Zanimivi so še članki o srečanju s kozorogom v vertikali Skute, Rupnikovi liniji, o trekingu na Kavkazu, podelitvi najvišjih priznanj PZS, svetovnem pokalu v športnem plezanju v Kranju, o preplezani težavni smeri Bellavista v zahodni Cini in posvetu Gore in varnost.

Proti koncu revije boste našli redne članke o vremenu, varstvu narave in rubrike, od alpinističnih vesti, literature, pa do novic planinske organizacije.

V uvodniku si preberite nekaj misli odgovornega urednika Planinskega vestnika ob koncu leta.

Na naslovnici vidimo zasneženi Storžič avtorja Otona Naglosta.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika!

Od 12. decembra ga poiščite v svojem kiosku.

Uredništvo Planinskega vestnika

PDF Kazalo (1,11 MB)


Septembrski Vestnik je tu

Septembrski Vestnik je tu

sobota, 18. september 2021

Septembrska številka Planinskega vestnika ponovno prinaša veliko zanimivega branja. V prvem delu pišemo o državnem odlikovanju red za zasluge, ki ga je iz rok predsednika Slovenije Boruta Pahorja Planinski vestnik dobil ob 125-letnici izhajanja, ki smo jo obeležili lansko leto. Svoja mnenja in čestitke so podali tudi številni, ki redno berejo in spremljajo Planinski vestnik skozi čas. V nadaljevanju sledi tema meseca, posvečena štiridesetletnici Zakona o Triglavskem narodnem parku in še nekaterim drugim obletnicam naših parkov.

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

ponedeljek, 19. julij 2021

Danes je izšla nova, dvojna - poletna - številka Planinskega vestnika. In kot že nekaj let tudi tokratno poletno številko krasita dve fotografiji čez tri strani. V temi meseca pišemo, kako lahki in hitri smo v gorah. Razmišlja več alpinistov, gorskih vodnikov in vodnik PZS.

Junijski Vestnik o baronu Zoisu

Junijski Vestnik o baronu Zoisu

petek, 18. junij 2021

V junijski temi meseca smo se posvetili velikemu razsvetljencu, baronu Žigu Zoisu. Baron Sigismondo (Žiga) Zois (1747-1819) je splošno znan kot podpornik kulture, nekoliko manj pa kot naravoslovec in mecen znanosti. Financiral je dve odpravi na Triglav, seveda tudi z namenom, da bi odkrili cenjeno železovo rudo.

Iskanje med novicami