ponedeljek, 14. november 2011PZS

Izšel je Planinski vestnik, november 2011

V novembrski številki Planinskega vestnika smo temo meseca namenili 'alpinističnemu' starševstvu, pogovarjali smo se s Petrom Ščetininom, ki pravi, da je stenam večno hvaležen. Odpravili pa smo se na Veliko planino in Naborjetske gore.

Klikni na fotografijo za povečavo ...
Novembrsko številko Planinskega vestnika začenjamo z malce nenavadno temo o alpinistih - starših. Svoje izkušnje o združljivosti alpinizma in starševstva so nam zaupali nekateri izmed njih. Kako ravnati z otrokom v hribih nam je zaupal stalni dopisnik Gorazd Gorišek, preberite pa si tudi zgodbo malega Fabijana o vzponu na Goli vrh.

Pogovarjali smo se z alpinistično legendo šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja Petrom Ščetininom.

Predstavljamo vam tudi uspešno alpnistično odpravo v letošnjem letu, odpravo v pogorje Xuelian Feng na Kitajskem.

Andreja Tomšič in Gorazd Gorišek v rubriki z nami na pot predstavljata Veliko planino in Naborjetske gore.
Preberete si lahko še članke o visoki Rosojanski poti, praznovanju stoletnice Goriške podružnice SPD, odpravi Univerze v Ljubljani na Nanga Parbat, o tradicionalnem Johanovem memorialu in srečanju alpinistov veteranov, stoti obletnici rojstva Jakca Čopa ...
Proti koncu revije boste našli redne članke o vremenu, varstvu narave in rubrike, od alpinističnih vesti, pisma bralcev, literature, pa do novic planinske organizacije.

V uvodniku si preberite kaj o pomenu pisanja meni Marjan Bradeško.

Avtor fotografije na naslovnici 'V ivje odeti macesni pod Storžičem' je Vladimir Habjan.

Želimo vam prijetno branje!

Uredništvo Planinskega vestnika

Od 14. novembra ga poiščite v svojem kiosku.

PDF Kazalo (1,09 MB)


Pa na higieno ne pozabimo!<br>Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

Pa na higieno ne pozabimo!
Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

ponedeljek, 23. marec 2020

Izjemne situacije zahtevajo tudi izredne objave, zato smo se skupaj z avtorjem aprilske kolumne odločili za njeno 'predobjavo'. Gre za aktualno temo in zdravorazumsko razmišljanje, kakršna v cunamiju objav na trenutno zares dobrodošlem in koristnem medmrežju postajajo izjeme.

Marčni Planinski vestnik

Marčni Planinski vestnik

četrtek, 12. marec 2020

Tema meseca se nam je dobesedno posvetila - v njej namreč obširno pišemo o testu naglavnih svetilk. Našli boste koristne nasvete, podrobne podatke, primerjave in vse, kar si želite vedeti pred nakupom naglavne svetilke.

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

torek, 3. marec 2020

Oglejte si ilustracije in karikature naše sodelavke Lorelle Fermo. Lorella, nadarjena karikaturistka iz Kopra, s svojo idejo in spretno roko iz besede pričara dogodke na živahnejši, igriv in hudomušen način. Naša revija je s takimi sodelavci le še boljša, vam, bralkam in bralcem, pa privlačnejša in bolj zanimiva.

Iskanje med novicami