sreda, 3. avgust 2011PZS

Izšel je Planinski vestnik, avgust 2011


Klikni na fotografijo za povečavo ...
Avgusta po običaju izide lahkotnejša številka naše priljubljene revije, zato vam bodo na dopustovanju, doma ali kjerkoli jo boste pač vzeli v roke, njeni zanimivi članki krajšali čas in polepšali dan.

Ponujamo vam kolaž razgibanih zgodb in dogodivščin naših dopisnikov, imamo zanimiv intervju, nagrajeno ljubezensko zgodbo, nekaj premalo poznane zgodovine, izvedeli boste nekaj o povezavi joge in plezanja, in celo nekaj zanimivosti o naši najbolj obiskani slovenski gori. Presenečni boste - celo če sodite med tiste, ki so bili na njej že več tisočkrat. Govorili bomo seveda o Šmarni gori, da ne bo kakšne pomote.

Da ta številka ni povsem običajna, boste zvedeli iz uvodnika. Z njo se je namreč dopolnilo deset let urednikovanja ekipe pod vodstvom Vladimirja Habjana. Zaradi njih je revija Planinski vestnik danes takšna, kakršna je. Če slučajno še hranite tisto izpred desetletja, lahko brez težav naredite konkretno primerjavo, razliko pa bi verjetno opazila celo zaljubljena svizca, ki sta nam popestrila tokratno naslovnico (foto Oton Naglost).

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika in nasvidenje po koncu počitnic!

Od 4. avgusta ga poiščite v svojem kiosku.

pdf_16 Kazalo (780 KB).

Pa na higieno ne pozabimo!<br>Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

Pa na higieno ne pozabimo!
Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

ponedeljek, 23. marec 2020

Izjemne situacije zahtevajo tudi izredne objave, zato smo se skupaj z avtorjem aprilske kolumne odločili za njeno 'predobjavo'. Gre za aktualno temo in zdravorazumsko razmišljanje, kakršna v cunamiju objav na trenutno zares dobrodošlem in koristnem medmrežju postajajo izjeme.

Marčni Planinski vestnik

Marčni Planinski vestnik

četrtek, 12. marec 2020

Tema meseca se nam je dobesedno posvetila - v njej namreč obširno pišemo o testu naglavnih svetilk. Našli boste koristne nasvete, podrobne podatke, primerjave in vse, kar si želite vedeti pred nakupom naglavne svetilke.

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

torek, 3. marec 2020

Oglejte si ilustracije in karikature naše sodelavke Lorelle Fermo. Lorella, nadarjena karikaturistka iz Kopra, s svojo idejo in spretno roko iz besede pričara dogodke na živahnejši, igriv in hudomušen način. Naša revija je s takimi sodelavci le še boljša, vam, bralkam in bralcem, pa privlačnejša in bolj zanimiva.

Iskanje med novicami