sreda, 3. avgust 2011PZS

Izšel je Planinski vestnik, avgust 2011


Klikni na fotografijo za povečavo ...
Avgusta po običaju izide lahkotnejša številka naše priljubljene revije, zato vam bodo na dopustovanju, doma ali kjerkoli jo boste pač vzeli v roke, njeni zanimivi članki krajšali čas in polepšali dan.

Ponujamo vam kolaž razgibanih zgodb in dogodivščin naših dopisnikov, imamo zanimiv intervju, nagrajeno ljubezensko zgodbo, nekaj premalo poznane zgodovine, izvedeli boste nekaj o povezavi joge in plezanja, in celo nekaj zanimivosti o naši najbolj obiskani slovenski gori. Presenečni boste - celo če sodite med tiste, ki so bili na njej že več tisočkrat. Govorili bomo seveda o Šmarni gori, da ne bo kakšne pomote.

Da ta številka ni povsem običajna, boste zvedeli iz uvodnika. Z njo se je namreč dopolnilo deset let urednikovanja ekipe pod vodstvom Vladimirja Habjana. Zaradi njih je revija Planinski vestnik danes takšna, kakršna je. Če slučajno še hranite tisto izpred desetletja, lahko brez težav naredite konkretno primerjavo, razliko pa bi verjetno opazila celo zaljubljena svizca, ki sta nam popestrila tokratno naslovnico (foto Oton Naglost).

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika in nasvidenje po koncu počitnic!

Od 4. avgusta ga poiščite v svojem kiosku.

pdf_16 Kazalo (780 KB).

Septembrski Vestnik o čudovitih slikah Danila Cedilnika - Dena

Septembrski Vestnik o čudovitih slikah Danila Cedilnika - Dena

ponedeljek, 18. september 2023

Po poletnem premoru smo morali stopiti skupaj in tu je nova številka zanimivega branja. Kar izstopa, je gotovo - morate priznati - naslovka. To je ena od slik Danila Cedilnika - Dena, priznanega slikarja, alpinista, gorskega vodnika in reševalca. Pravi esej o slikah je napisal sociolog kulture Igor Škamperle.

Poletna številka o 70-letnici prvega vzpona na Everest

Poletna številka o 70-letnici prvega vzpona na Everest

četrtek, 20. julij 2023

Tokratna tema meseca dvojne poletne številke Planinskega vestnika je 70-letnica prvega vzpona na najvišjo goro sveta, Mount Everest, z zanimivimi zapisi in fotografijami - tudi z dvema tristranskima slikama.

Junijski Vestnik o gorniški literaturi in Karnijcih

Junijski Vestnik o gorniški literaturi in Karnijcih

četrtek, 22. junij 2023

Tokratna tema meseca junijske številke je gorniška literatura, o čem se največ piše, kako ne pisati gorniške literature, če ne želimo dolgočasne knjige, kako pišejo naši alpinisti in publicisti, kot so Andrej in Marija Štremfelj, Dušan Jelinčič, Matevž Lenarčič, Bogdan Biščak, Silvo Karo in kako je bistvo literature: »Kdor piše, nekaj da; kdor bere, nekaj dobi.«

Iskanje med novicami