sreda, 3. avgust 2011PZS

Izšel je Planinski vestnik, avgust 2011


Klikni na fotografijo za povečavo ...
Avgusta po običaju izide lahkotnejša številka naše priljubljene revije, zato vam bodo na dopustovanju, doma ali kjerkoli jo boste pač vzeli v roke, njeni zanimivi članki krajšali čas in polepšali dan.

Ponujamo vam kolaž razgibanih zgodb in dogodivščin naših dopisnikov, imamo zanimiv intervju, nagrajeno ljubezensko zgodbo, nekaj premalo poznane zgodovine, izvedeli boste nekaj o povezavi joge in plezanja, in celo nekaj zanimivosti o naši najbolj obiskani slovenski gori. Presenečni boste - celo če sodite med tiste, ki so bili na njej že več tisočkrat. Govorili bomo seveda o Šmarni gori, da ne bo kakšne pomote.

Da ta številka ni povsem običajna, boste zvedeli iz uvodnika. Z njo se je namreč dopolnilo deset let urednikovanja ekipe pod vodstvom Vladimirja Habjana. Zaradi njih je revija Planinski vestnik danes takšna, kakršna je. Če slučajno še hranite tisto izpred desetletja, lahko brez težav naredite konkretno primerjavo, razliko pa bi verjetno opazila celo zaljubljena svizca, ki sta nam popestrila tokratno naslovnico (foto Oton Naglost).

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika in nasvidenje po koncu počitnic!

Od 4. avgusta ga poiščite v svojem kiosku.

pdf_16 Kazalo (780 KB).

Septembrski Vestnik je tu

Septembrski Vestnik je tu

sobota, 18. september 2021

Septembrska številka Planinskega vestnika ponovno prinaša veliko zanimivega branja. V prvem delu pišemo o državnem odlikovanju red za zasluge, ki ga je iz rok predsednika Slovenije Boruta Pahorja Planinski vestnik dobil ob 125-letnici izhajanja, ki smo jo obeležili lansko leto. Svoja mnenja in čestitke so podali tudi številni, ki redno berejo in spremljajo Planinski vestnik skozi čas. V nadaljevanju sledi tema meseca, posvečena štiridesetletnici Zakona o Triglavskem narodnem parku in še nekaterim drugim obletnicam naših parkov.

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

ponedeljek, 19. julij 2021

Danes je izšla nova, dvojna - poletna - številka Planinskega vestnika. In kot že nekaj let tudi tokratno poletno številko krasita dve fotografiji čez tri strani. V temi meseca pišemo, kako lahki in hitri smo v gorah. Razmišlja več alpinistov, gorskih vodnikov in vodnik PZS.

Junijski Vestnik o baronu Zoisu

Junijski Vestnik o baronu Zoisu

petek, 18. junij 2021

V junijski temi meseca smo se posvetili velikemu razsvetljencu, baronu Žigu Zoisu. Baron Sigismondo (Žiga) Zois (1747-1819) je splošno znan kot podpornik kulture, nekoliko manj pa kot naravoslovec in mecen znanosti. Financiral je dve odpravi na Triglav, seveda tudi z namenom, da bi odkrili cenjeno železovo rudo.

Iskanje med novicami