torek, 12. julij 2011PZS

Izšla je nova številka Planinskega vestnika


Klikni na fotografijo za povečavo ...
Julijsko temo meseca Planinskega vestnika smo posvetili vplivu visokogorskih planinskih koč na okolje. Svoja razmišljanja so podali okoljski strokovnjaki Planinske zveze in Triglavskega narodnega parka. Pogovarjali smo se s publicistom in gorniškim eruditom Mitjem Koširjem ter gostom filmskega festivala Johnom Porterjem.
V rubriki Z nami na pot vas vabimo na Triglav in Grossglockner. K branju vas vabimo tudi s članki o tritisočaku Monte Disgrazii, prvonagrajeno zgodbo letošnjega literarnega natečaja, izkušnjah mlade zdravnice na prvem dežurstvu v helikopterju, vtisi z letošnjega dneva planincev in drugimi. Sledijo članki stalnih rubrik: vreme, narava in alpinistična tehnika. Kot vedno smo dodali nekaj alpinističnih novic, tako z domačih, kot tujih logov, pisma bralcev, knjižne novosti in PZS vesti.

Avtor fotografije na naslovnici je Dan Briški, prikazuje pa kaj drugega kot - Triglav.

V uvodniku Tina Leskošek razmišlja o dogajanju tem, koliko gore kot prvobitno okolje še zdržijo zaradi vpliva človeka v viskokogorje.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika! Poiščite ga v svojem kiosku.

Kazalo


Oktobrski Vestnik gre v ledene jame

Oktobrski Vestnik gre v ledene jame

ponedeljek, 18. oktober 2021

Tema meseca oktobrske številke so ledene jame. Pogledali smo, katere so najbolj znamenite pri nas in v svetu, kakšen je pomen ledenih jam pri proučevanju podnebnih sprememb ...

Septembrski Vestnik je tu

Septembrski Vestnik je tu

sobota, 18. september 2021

Septembrska številka Planinskega vestnika ponovno prinaša veliko zanimivega branja. V prvem delu pišemo o državnem odlikovanju red za zasluge, ki ga je iz rok predsednika Slovenije Boruta Pahorja Planinski vestnik dobil ob 125-letnici izhajanja, ki smo jo obeležili lansko leto. Svoja mnenja in čestitke so podali tudi številni, ki redno berejo in spremljajo Planinski vestnik skozi čas. V nadaljevanju sledi tema meseca, posvečena štiridesetletnici Zakona o Triglavskem narodnem parku in še nekaterim drugim obletnicam naših parkov.

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

ponedeljek, 19. julij 2021

Danes je izšla nova, dvojna - poletna - številka Planinskega vestnika. In kot že nekaj let tudi tokratno poletno številko krasita dve fotografiji čez tri strani. V temi meseca pišemo, kako lahki in hitri smo v gorah. Razmišlja več alpinistov, gorskih vodnikov in vodnik PZS.

Iskanje med novicami