torek, 12. julij 2011PZS

Izšla je nova številka Planinskega vestnika


Klikni na fotografijo za povečavo ...
Julijsko temo meseca Planinskega vestnika smo posvetili vplivu visokogorskih planinskih koč na okolje. Svoja razmišljanja so podali okoljski strokovnjaki Planinske zveze in Triglavskega narodnega parka. Pogovarjali smo se s publicistom in gorniškim eruditom Mitjem Koširjem ter gostom filmskega festivala Johnom Porterjem.
V rubriki Z nami na pot vas vabimo na Triglav in Grossglockner. K branju vas vabimo tudi s članki o tritisočaku Monte Disgrazii, prvonagrajeno zgodbo letošnjega literarnega natečaja, izkušnjah mlade zdravnice na prvem dežurstvu v helikopterju, vtisi z letošnjega dneva planincev in drugimi. Sledijo članki stalnih rubrik: vreme, narava in alpinistična tehnika. Kot vedno smo dodali nekaj alpinističnih novic, tako z domačih, kot tujih logov, pisma bralcev, knjižne novosti in PZS vesti.

Avtor fotografije na naslovnici je Dan Briški, prikazuje pa kaj drugega kot - Triglav.

V uvodniku Tina Leskošek razmišlja o dogajanju tem, koliko gore kot prvobitno okolje še zdržijo zaradi vpliva človeka v viskokogorje.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika! Poiščite ga v svojem kiosku.

Kazalo


Pa na higieno ne pozabimo!<br>Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

Pa na higieno ne pozabimo!
Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

ponedeljek, 23. marec 2020

Izjemne situacije zahtevajo tudi izredne objave, zato smo se skupaj z avtorjem aprilske kolumne odločili za njeno 'predobjavo'. Gre za aktualno temo in zdravorazumsko razmišljanje, kakršna v cunamiju objav na trenutno zares dobrodošlem in koristnem medmrežju postajajo izjeme.

Marčni Planinski vestnik

Marčni Planinski vestnik

četrtek, 12. marec 2020

Tema meseca se nam je dobesedno posvetila - v njej namreč obširno pišemo o testu naglavnih svetilk. Našli boste koristne nasvete, podrobne podatke, primerjave in vse, kar si želite vedeti pred nakupom naglavne svetilke.

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

torek, 3. marec 2020

Oglejte si ilustracije in karikature naše sodelavke Lorelle Fermo. Lorella, nadarjena karikaturistka iz Kopra, s svojo idejo in spretno roko iz besede pričara dogodke na živahnejši, igriv in hudomušen način. Naša revija je s takimi sodelavci le še boljša, vam, bralkam in bralcem, pa privlačnejša in bolj zanimiva.

Iskanje med novicami