nedelja, 5. junij 2011PZS

Rezultati natečaja PV za kratko zgodbo 2011

Uredništvo Planinskega vestnika je januarja 2011 razpisalo natečaj za kratko mladinsko, humoristično ali ljubezensko zgodbo. Na naš naslov je do roka (30. aprila 2011) prispelo devet zgodb, v vseh pa sta le dve tematiki - humoristična in ljubezenska. Komisija v sestavi Marte Krejan, Mitje Koširja in Marjana Bradeška se je po temeljitem pregledu odločila za naslednji izbor (v oklepaju je tematika zgodbe):

1. nagrada: Triptih (ljubezenska), avtor Denis Ž. (drugega podatka nimamo!),
2. nagrada: Za sanje (ljubezenska), avtor Uroš Kuzman,
3. nagrada: Kako postaneš alpinistka (humoristična), avtorica Helena Škrl.

Uredništvo čestita vsem trem nagrajencem. Vsak od njih bo prejel knjigo Planinske založbe po izbiri. Vse tri zgodbe bomo do konca letošnjega leta objavili v naši reviji.

Uredništvo Planinskega vestnika


Pa na higieno ne pozabimo!<br>Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

Pa na higieno ne pozabimo!
Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

ponedeljek, 23. marec 2020

Izjemne situacije zahtevajo tudi izredne objave, zato smo se skupaj z avtorjem aprilske kolumne odločili za njeno 'predobjavo'. Gre za aktualno temo in zdravorazumsko razmišljanje, kakršna v cunamiju objav na trenutno zares dobrodošlem in koristnem medmrežju postajajo izjeme.

Marčni Planinski vestnik

Marčni Planinski vestnik

četrtek, 12. marec 2020

Tema meseca se nam je dobesedno posvetila - v njej namreč obširno pišemo o testu naglavnih svetilk. Našli boste koristne nasvete, podrobne podatke, primerjave in vse, kar si želite vedeti pred nakupom naglavne svetilke.

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

torek, 3. marec 2020

Oglejte si ilustracije in karikature naše sodelavke Lorelle Fermo. Lorella, nadarjena karikaturistka iz Kopra, s svojo idejo in spretno roko iz besede pričara dogodke na živahnejši, igriv in hudomušen način. Naša revija je s takimi sodelavci le še boljša, vam, bralkam in bralcem, pa privlačnejša in bolj zanimiva.

Iskanje med novicami