nedelja, 5. junij 2011PZS

Rezultati natečaja PV za kratko zgodbo 2011

Uredništvo Planinskega vestnika je januarja 2011 razpisalo natečaj za kratko mladinsko, humoristično ali ljubezensko zgodbo. Na naš naslov je do roka (30. aprila 2011) prispelo devet zgodb, v vseh pa sta le dve tematiki - humoristična in ljubezenska. Komisija v sestavi Marte Krejan, Mitje Koširja in Marjana Bradeška se je po temeljitem pregledu odločila za naslednji izbor (v oklepaju je tematika zgodbe):

1. nagrada: Triptih (ljubezenska), avtor Denis Ž. (drugega podatka nimamo!),
2. nagrada: Za sanje (ljubezenska), avtor Uroš Kuzman,
3. nagrada: Kako postaneš alpinistka (humoristična), avtorica Helena Škrl.

Uredništvo čestita vsem trem nagrajencem. Vsak od njih bo prejel knjigo Planinske založbe po izbiri. Vse tri zgodbe bomo do konca letošnjega leta objavili v naši reviji.

Uredništvo Planinskega vestnika


Septembrski Vestnik o čudovitih slikah Danila Cedilnika - Dena

Septembrski Vestnik o čudovitih slikah Danila Cedilnika - Dena

ponedeljek, 18. september 2023

Po poletnem premoru smo morali stopiti skupaj in tu je nova številka zanimivega branja. Kar izstopa, je gotovo - morate priznati - naslovka. To je ena od slik Danila Cedilnika - Dena, priznanega slikarja, alpinista, gorskega vodnika in reševalca. Pravi esej o slikah je napisal sociolog kulture Igor Škamperle.

Poletna številka o 70-letnici prvega vzpona na Everest

Poletna številka o 70-letnici prvega vzpona na Everest

četrtek, 20. julij 2023

Tokratna tema meseca dvojne poletne številke Planinskega vestnika je 70-letnica prvega vzpona na najvišjo goro sveta, Mount Everest, z zanimivimi zapisi in fotografijami - tudi z dvema tristranskima slikama.

Junijski Vestnik o gorniški literaturi in Karnijcih

Junijski Vestnik o gorniški literaturi in Karnijcih

četrtek, 22. junij 2023

Tokratna tema meseca junijske številke je gorniška literatura, o čem se največ piše, kako ne pisati gorniške literature, če ne želimo dolgočasne knjige, kako pišejo naši alpinisti in publicisti, kot so Andrej in Marija Štremfelj, Dušan Jelinčič, Matevž Lenarčič, Bogdan Biščak, Silvo Karo in kako je bistvo literature: »Kdor piše, nekaj da; kdor bere, nekaj dobi.«

Iskanje med novicami