nedelja, 5. junij 2011PZS

Rezultati natečaja PV za kratko zgodbo 2011

Uredništvo Planinskega vestnika je januarja 2011 razpisalo natečaj za kratko mladinsko, humoristično ali ljubezensko zgodbo. Na naš naslov je do roka (30. aprila 2011) prispelo devet zgodb, v vseh pa sta le dve tematiki - humoristična in ljubezenska. Komisija v sestavi Marte Krejan, Mitje Koširja in Marjana Bradeška se je po temeljitem pregledu odločila za naslednji izbor (v oklepaju je tematika zgodbe):

1. nagrada: Triptih (ljubezenska), avtor Denis Ž. (drugega podatka nimamo!),
2. nagrada: Za sanje (ljubezenska), avtor Uroš Kuzman,
3. nagrada: Kako postaneš alpinistka (humoristična), avtorica Helena Škrl.

Uredništvo čestita vsem trem nagrajencem. Vsak od njih bo prejel knjigo Planinske založbe po izbiri. Vse tri zgodbe bomo do konca letošnjega leta objavili v naši reviji.

Uredništvo Planinskega vestnika


Septembrski Vestnik je tu

Septembrski Vestnik je tu

sobota, 18. september 2021

Septembrska številka Planinskega vestnika ponovno prinaša veliko zanimivega branja. V prvem delu pišemo o državnem odlikovanju red za zasluge, ki ga je iz rok predsednika Slovenije Boruta Pahorja Planinski vestnik dobil ob 125-letnici izhajanja, ki smo jo obeležili lansko leto. Svoja mnenja in čestitke so podali tudi številni, ki redno berejo in spremljajo Planinski vestnik skozi čas. V nadaljevanju sledi tema meseca, posvečena štiridesetletnici Zakona o Triglavskem narodnem parku in še nekaterim drugim obletnicam naših parkov.

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

ponedeljek, 19. julij 2021

Danes je izšla nova, dvojna - poletna - številka Planinskega vestnika. In kot že nekaj let tudi tokratno poletno številko krasita dve fotografiji čez tri strani. V temi meseca pišemo, kako lahki in hitri smo v gorah. Razmišlja več alpinistov, gorskih vodnikov in vodnik PZS.

Junijski Vestnik o baronu Zoisu

Junijski Vestnik o baronu Zoisu

petek, 18. junij 2021

V junijski temi meseca smo se posvetili velikemu razsvetljencu, baronu Žigu Zoisu. Baron Sigismondo (Žiga) Zois (1747-1819) je splošno znan kot podpornik kulture, nekoliko manj pa kot naravoslovec in mecen znanosti. Financiral je dve odpravi na Triglav, seveda tudi z namenom, da bi odkrili cenjeno železovo rudo.

Iskanje med novicami