ponedeljek, 23. maj 2011PZS

Izletniški vodniček Paklenica


Klikni na fotografijo za povečavo ...
Obveščamo vas, da bo junija poleg redne številke Planinskega vestnika izšla priloga - izletniški vodniček po Paklenici. Avtor Mire Steinbuch je opisal enajst pohodniških tur v območju nacionalnega parka Paklenica, med drugim kanjona Veliko in Malo Paklenico, Bojinac, Veliko Rujno in še druge zanimive cilje.

Vodniček bodo naročniki prejeli tako kot običajno skupaj z revijo, po ceni 3 € pa ga boste lahko kupili tudi v Planinski založbi na Dvorakovi 9 v Ljubljani.


VODNIČEK
Nacionalni park Paklenica
Steze v samotnem kraljestvu južnega Velebita

Besedilo: Mire Steinbuch
Zemljevid: Andrej Stritar


trot_juni_velebitpaklenica_resize_foto_andrej_trost_1200
Južni Velebit - Paklenica, foto Andrej Trošt

Uredništvo Planinskega vestnika


Septembrski Vestnik o čudovitih slikah Danila Cedilnika - Dena

Septembrski Vestnik o čudovitih slikah Danila Cedilnika - Dena

ponedeljek, 18. september 2023

Po poletnem premoru smo morali stopiti skupaj in tu je nova številka zanimivega branja. Kar izstopa, je gotovo - morate priznati - naslovka. To je ena od slik Danila Cedilnika - Dena, priznanega slikarja, alpinista, gorskega vodnika in reševalca. Pravi esej o slikah je napisal sociolog kulture Igor Škamperle.

Poletna številka o 70-letnici prvega vzpona na Everest

Poletna številka o 70-letnici prvega vzpona na Everest

četrtek, 20. julij 2023

Tokratna tema meseca dvojne poletne številke Planinskega vestnika je 70-letnica prvega vzpona na najvišjo goro sveta, Mount Everest, z zanimivimi zapisi in fotografijami - tudi z dvema tristranskima slikama.

Junijski Vestnik o gorniški literaturi in Karnijcih

Junijski Vestnik o gorniški literaturi in Karnijcih

četrtek, 22. junij 2023

Tokratna tema meseca junijske številke je gorniška literatura, o čem se največ piše, kako ne pisati gorniške literature, če ne želimo dolgočasne knjige, kako pišejo naši alpinisti in publicisti, kot so Andrej in Marija Štremfelj, Dušan Jelinčič, Matevž Lenarčič, Bogdan Biščak, Silvo Karo in kako je bistvo literature: »Kdor piše, nekaj da; kdor bere, nekaj dobi.«

Iskanje med novicami