ponedeljek, 23. maj 2011PZS

Izletniški vodniček Paklenica


Klikni na fotografijo za povečavo ...
Obveščamo vas, da bo junija poleg redne številke Planinskega vestnika izšla priloga - izletniški vodniček po Paklenici. Avtor Mire Steinbuch je opisal enajst pohodniških tur v območju nacionalnega parka Paklenica, med drugim kanjona Veliko in Malo Paklenico, Bojinac, Veliko Rujno in še druge zanimive cilje.

Vodniček bodo naročniki prejeli tako kot običajno skupaj z revijo, po ceni 3 € pa ga boste lahko kupili tudi v Planinski založbi na Dvorakovi 9 v Ljubljani.


VODNIČEK
Nacionalni park Paklenica
Steze v samotnem kraljestvu južnega Velebita

Besedilo: Mire Steinbuch
Zemljevid: Andrej Stritar


trot_juni_velebitpaklenica_resize_foto_andrej_trost_1200
Južni Velebit - Paklenica, foto Andrej Trošt

Uredništvo Planinskega vestnika


Septembrski Vestnik je tu

Septembrski Vestnik je tu

sobota, 18. september 2021

Septembrska številka Planinskega vestnika ponovno prinaša veliko zanimivega branja. V prvem delu pišemo o državnem odlikovanju red za zasluge, ki ga je iz rok predsednika Slovenije Boruta Pahorja Planinski vestnik dobil ob 125-letnici izhajanja, ki smo jo obeležili lansko leto. Svoja mnenja in čestitke so podali tudi številni, ki redno berejo in spremljajo Planinski vestnik skozi čas. V nadaljevanju sledi tema meseca, posvečena štiridesetletnici Zakona o Triglavskem narodnem parku in še nekaterim drugim obletnicam naših parkov.

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

ponedeljek, 19. julij 2021

Danes je izšla nova, dvojna - poletna - številka Planinskega vestnika. In kot že nekaj let tudi tokratno poletno številko krasita dve fotografiji čez tri strani. V temi meseca pišemo, kako lahki in hitri smo v gorah. Razmišlja več alpinistov, gorskih vodnikov in vodnik PZS.

Junijski Vestnik o baronu Zoisu

Junijski Vestnik o baronu Zoisu

petek, 18. junij 2021

V junijski temi meseca smo se posvetili velikemu razsvetljencu, baronu Žigu Zoisu. Baron Sigismondo (Žiga) Zois (1747-1819) je splošno znan kot podpornik kulture, nekoliko manj pa kot naravoslovec in mecen znanosti. Financiral je dve odpravi na Triglav, seveda tudi z namenom, da bi odkrili cenjeno železovo rudo.

Iskanje med novicami