ponedeljek, 15. november 2010PZS

Izšla je nova številka Planinskega vestnika


Klikni na fotografijo za povečavo ...

V temi meseca novembrskega Planinskega vestnika predstavljamo delo oskrbnikov, z nekaterimi smo se pogovorili, in sicer z oskrbniki koče na Mangartskem sedlu, Smrekovcu, Klemenči jami, na Gozdu in Erjavčeve koče, obudili pa smo tudi spomin na legendarnega Andreja Karničarja s Češke koče. S srečanja veteranov alpinistov smo pripravili kratko reportažo in posneli nekaj zanimivih izjav. Spomnili smo se tudi prve slovenske himalajske odprave na Trisul. Nekaj brezpotnih zanesenjakov je dolgo časa iskalo prehode v divjini zahodno od Strme peči in jih končno odkrilo, lahko pa se boste tudi nasmejali odlični humoreski o smrčanju.
V rubriki Z nami na pot predstavljamo lepote Trnovske planote in Tri Cine v Italiji.   
Seveda ne manjka rubrike o varstvu narave, kjer tokrat predstavljamo netopirja, nekaj se boste naučili o orientaciji, alpinistični tehniki, vremenu, dodali smo nekaj novic s področja športnega plezanja, društvenih dejavnosti, literature, alpinističnih novic ... Posredujemo vam tudi nekaj uradnih pojasnil v zvezi z reševanjem v gorah. Na naslovnici Planinskega vestnika je fotografija Rink nad Okrešljem s prvim letošnjim snegom avtorice Irene Mušič Habjan.

Namesto uvodnika vam ponujamo izsek članka o prvi himalajski odpravi. Več o tem si lahko preberete v tiskani verziji Planinskega vestnika. 

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika! Poiščite ga v svojem kiosku.


PLANINSKI VESTNIK

Pa na higieno ne pozabimo!<br>Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

Pa na higieno ne pozabimo!
Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

ponedeljek, 23. marec 2020

Izjemne situacije zahtevajo tudi izredne objave, zato smo se skupaj z avtorjem aprilske kolumne odločili za njeno 'predobjavo'. Gre za aktualno temo in zdravorazumsko razmišljanje, kakršna v cunamiju objav na trenutno zares dobrodošlem in koristnem medmrežju postajajo izjeme.

Marčni Planinski vestnik

Marčni Planinski vestnik

četrtek, 12. marec 2020

Tema meseca se nam je dobesedno posvetila - v njej namreč obširno pišemo o testu naglavnih svetilk. Našli boste koristne nasvete, podrobne podatke, primerjave in vse, kar si želite vedeti pred nakupom naglavne svetilke.

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

torek, 3. marec 2020

Oglejte si ilustracije in karikature naše sodelavke Lorelle Fermo. Lorella, nadarjena karikaturistka iz Kopra, s svojo idejo in spretno roko iz besede pričara dogodke na živahnejši, igriv in hudomušen način. Naša revija je s takimi sodelavci le še boljša, vam, bralkam in bralcem, pa privlačnejša in bolj zanimiva.

Iskanje med novicami