ponedeljek, 27. september 2010PZS

Napoved oktobrskega Planinskega vestnika

V oktobrski številki Planinskega vestnika smo kar nekaj prostora namenili svetu pod nami, jamam in breznom. Franci Gabrovšek predstavlja jame in jamarstvo v Kaninskem pogorju, Miha Čekada kataster jam pri Jamarski zvezi Slovenije, Mojca Stritar pa Milana Ferrana, raziskovalca novih jam. Da ne bi ostalo samo pri branju, lahko kakšno od jam tudi obiščete, zato smo pripravili dva opisa poti k jami Viršnica na Radenskem polju ter k Skedneni in Vranji jami na Planinskem polju.

Predstavljamo vam tudi Stephena Goodwina, urednika publikacije The Alpine Journal iz Velike Britanije Suresh Prasad Pradhana, veleposlanika Nepala in oskrbnika koče Klemenča jama Lenko Kračun in Franca Vahterja. V rubriki Z nami na pot predstavljamo Breginjski kot in gore nad planino Pecol.   

Seveda ne manjka rubrike o varstvu narave, kjer predstavljamo belko in pojasnilo Zavoda za gozdove o rumenenju smrek, dodali smo nekaj novic s področja športnega plezanja, društvenih dejavnosti, literature, alpinističnih novic ...


Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika!
Uredništvo.


www.planinskivestnik.com


Pa na higieno ne pozabimo!<br>Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

Pa na higieno ne pozabimo!
Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

ponedeljek, 23. marec 2020

Izjemne situacije zahtevajo tudi izredne objave, zato smo se skupaj z avtorjem aprilske kolumne odločili za njeno 'predobjavo'. Gre za aktualno temo in zdravorazumsko razmišljanje, kakršna v cunamiju objav na trenutno zares dobrodošlem in koristnem medmrežju postajajo izjeme.

Marčni Planinski vestnik

Marčni Planinski vestnik

četrtek, 12. marec 2020

Tema meseca se nam je dobesedno posvetila - v njej namreč obširno pišemo o testu naglavnih svetilk. Našli boste koristne nasvete, podrobne podatke, primerjave in vse, kar si želite vedeti pred nakupom naglavne svetilke.

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

torek, 3. marec 2020

Oglejte si ilustracije in karikature naše sodelavke Lorelle Fermo. Lorella, nadarjena karikaturistka iz Kopra, s svojo idejo in spretno roko iz besede pričara dogodke na živahnejši, igriv in hudomušen način. Naša revija je s takimi sodelavci le še boljša, vam, bralkam in bralcem, pa privlačnejša in bolj zanimiva.

Iskanje med novicami