sreda, 1. september 2010PZS

Napoved septembrskega Planinskega vestnika

V septembrskem Planinskem vestniku poročamo z otvoritve planinskega muzeja, pri čemer smo zbrali nekaj zanimivih izjav udeležencev, med drugim tudi predsednika republike dr. Danila Turka. Svoje spomine in razmišljanja o alpinizmu je v intervjuju strnil bivši »Everestovec« Vanja Matijevec. Visoko nad Trebušo se je sprehajal in razmišljal Rafael Terpin, svoje vtise pa je shranil tudi na lepih pastelih. Humorno zgodbo o nesrečnem padcu fotoaparata je opisal naš redni dopisnik Gorazd Gorišek. Svoje spomine na profesorja dr. Toneta Wrabra je zapisala Nada Praprotnik. O Blagajevem volčinu, predvsem pa o obisku saškega kralja Friderika Avgusta II., ki je v letih 1838 in 1841 obiskal naše kraje in si ogledal novoodkrito cvetico, piše Eva Holz. Naša urednica Slavica Tovšak je ob sprejetju novega Zakona o Triglavskem narodnem parku zbrala nekaj zanimivih mnenj planinskih delavcev in naravovarstvenikov. Iztok Rutar je v zgodovinsko-alpinističnem prispevku predstavil Kugy-Hornovo smer v Montažu. V rednih vzgojnih prispevkih pišemo o vremenu (Miha Pavšek), encijanu, rdečkah in metulju (Dušan Klenovšek), sidriščih in moči ter gibljivosti (Tadej Debevec). Čez poletne mesece se je nabralo obilo vesti iz alpinističnih krogov, tako doma kot iz tujine, ki sta jih zbrala Peter Mežnar in Urban Golob. Poročamo o vrsti novih knjižnih izdajah in zemljevidu (Bohinj), na koncu pa je še cela paleta vesti s PZS in planinskih društev.

72 strani zanimivega branja!

Želimo vam veliko veselja pri branju Planinskega vestnika!


Pa na higieno ne pozabimo!<br>Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

Pa na higieno ne pozabimo!
Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

ponedeljek, 23. marec 2020

Izjemne situacije zahtevajo tudi izredne objave, zato smo se skupaj z avtorjem aprilske kolumne odločili za njeno 'predobjavo'. Gre za aktualno temo in zdravorazumsko razmišljanje, kakršna v cunamiju objav na trenutno zares dobrodošlem in koristnem medmrežju postajajo izjeme.

Marčni Planinski vestnik

Marčni Planinski vestnik

četrtek, 12. marec 2020

Tema meseca se nam je dobesedno posvetila - v njej namreč obširno pišemo o testu naglavnih svetilk. Našli boste koristne nasvete, podrobne podatke, primerjave in vse, kar si želite vedeti pred nakupom naglavne svetilke.

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

torek, 3. marec 2020

Oglejte si ilustracije in karikature naše sodelavke Lorelle Fermo. Lorella, nadarjena karikaturistka iz Kopra, s svojo idejo in spretno roko iz besede pričara dogodke na živahnejši, igriv in hudomušen način. Naša revija je s takimi sodelavci le še boljša, vam, bralkam in bralcem, pa privlačnejša in bolj zanimiva.

Iskanje med novicami