torek, 27. julij 2010PZS

Napoved avgustovskega Planinskega vestnika


Klikni na fotografijo za povečavo ...

V avgustovskem Planinskem vestniku smo temo meseca posvetili planinskemu muzeju, ki ga bomo, kot je znano, odprli sedmega avgusta. Spomine, na prehojeno pot je opisal glavni organizator del Miro Eržen, urednik se je pogovarjal z arhitektom in oblikovalko razstave, nekaj svojih misli ob otvoritvi pa so prispevali Jože Kotnik, Eli Gradnik in Jože Colarič, ki so vsi po svojih najboljših močeh prispevali k temu dogodku.

V nadaljevanju boste našli obilo poletnega branja, saj smo vse novice prestavili na septembrsko številko. Dušan Alič piše o svoji izkušnji v soteski Gačnika, Marjan Bradeško o popotovanjih po gozdovih, Stane Poljak o prečenju Zeleniških špic, Vlado Vujisić o značilnostih črnogorskega pogorja Sinjajevina, Bojan Jevševar o Velebitu, Milan Vošank o Lovčenu, Peter Soklič o Liparskih otokih. Vladimir Habjan opisuje resnično zgodbo, ki jo je nekoč nekje izvedel, Dušan Škodič pa o nesrečni ljubezni v postnem času. Robi Ocvirk se ponovno predstavlja s humoresko, Vid Pogačnik pa s turo po Karnijskih Alpah. Škodič obuja spomin na zmagovalca Matterhorna Whymperja, France Stele pa na nesrečo Ceneta Kramarja pred 33 leti. Mitja Peternel se je podal na štiritisočaka Castorja, Franci Horvat pa na ekvadorski vrh Fuya Fuya. Žarko Rovšček se je pogovarjal z Jankom Humarjem, Miha Krofel pa opisuje gamsa in kozoroga.


72 strani zanimivega branja!
Želimo vam veliko veselja pri branju Planinskega vestnika!


Oktobrski Vestnik gre v ledene jame

Oktobrski Vestnik gre v ledene jame

ponedeljek, 18. oktober 2021

Tema meseca oktobrske številke so ledene jame. Pogledali smo, katere so najbolj znamenite pri nas in v svetu, kakšen je pomen ledenih jam pri proučevanju podnebnih sprememb ...

Septembrski Vestnik je tu

Septembrski Vestnik je tu

sobota, 18. september 2021

Septembrska številka Planinskega vestnika ponovno prinaša veliko zanimivega branja. V prvem delu pišemo o državnem odlikovanju red za zasluge, ki ga je iz rok predsednika Slovenije Boruta Pahorja Planinski vestnik dobil ob 125-letnici izhajanja, ki smo jo obeležili lansko leto. Svoja mnenja in čestitke so podali tudi številni, ki redno berejo in spremljajo Planinski vestnik skozi čas. V nadaljevanju sledi tema meseca, posvečena štiridesetletnici Zakona o Triglavskem narodnem parku in še nekaterim drugim obletnicam naših parkov.

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

ponedeljek, 19. julij 2021

Danes je izšla nova, dvojna - poletna - številka Planinskega vestnika. In kot že nekaj let tudi tokratno poletno številko krasita dve fotografiji čez tri strani. V temi meseca pišemo, kako lahki in hitri smo v gorah. Razmišlja več alpinistov, gorskih vodnikov in vodnik PZS.

Iskanje med novicami