torek, 27. julij 2010PZS

Napoved avgustovskega Planinskega vestnika


Klikni na fotografijo za povečavo ...

V avgustovskem Planinskem vestniku smo temo meseca posvetili planinskemu muzeju, ki ga bomo, kot je znano, odprli sedmega avgusta. Spomine, na prehojeno pot je opisal glavni organizator del Miro Eržen, urednik se je pogovarjal z arhitektom in oblikovalko razstave, nekaj svojih misli ob otvoritvi pa so prispevali Jože Kotnik, Eli Gradnik in Jože Colarič, ki so vsi po svojih najboljših močeh prispevali k temu dogodku.

V nadaljevanju boste našli obilo poletnega branja, saj smo vse novice prestavili na septembrsko številko. Dušan Alič piše o svoji izkušnji v soteski Gačnika, Marjan Bradeško o popotovanjih po gozdovih, Stane Poljak o prečenju Zeleniških špic, Vlado Vujisić o značilnostih črnogorskega pogorja Sinjajevina, Bojan Jevševar o Velebitu, Milan Vošank o Lovčenu, Peter Soklič o Liparskih otokih. Vladimir Habjan opisuje resnično zgodbo, ki jo je nekoč nekje izvedel, Dušan Škodič pa o nesrečni ljubezni v postnem času. Robi Ocvirk se ponovno predstavlja s humoresko, Vid Pogačnik pa s turo po Karnijskih Alpah. Škodič obuja spomin na zmagovalca Matterhorna Whymperja, France Stele pa na nesrečo Ceneta Kramarja pred 33 leti. Mitja Peternel se je podal na štiritisočaka Castorja, Franci Horvat pa na ekvadorski vrh Fuya Fuya. Žarko Rovšček se je pogovarjal z Jankom Humarjem, Miha Krofel pa opisuje gamsa in kozoroga.


72 strani zanimivega branja!
Želimo vam veliko veselja pri branju Planinskega vestnika!


Pa na higieno ne pozabimo!<br>Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

Pa na higieno ne pozabimo!
Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

ponedeljek, 23. marec 2020

Izjemne situacije zahtevajo tudi izredne objave, zato smo se skupaj z avtorjem aprilske kolumne odločili za njeno 'predobjavo'. Gre za aktualno temo in zdravorazumsko razmišljanje, kakršna v cunamiju objav na trenutno zares dobrodošlem in koristnem medmrežju postajajo izjeme.

Marčni Planinski vestnik

Marčni Planinski vestnik

četrtek, 12. marec 2020

Tema meseca se nam je dobesedno posvetila - v njej namreč obširno pišemo o testu naglavnih svetilk. Našli boste koristne nasvete, podrobne podatke, primerjave in vse, kar si želite vedeti pred nakupom naglavne svetilke.

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

torek, 3. marec 2020

Oglejte si ilustracije in karikature naše sodelavke Lorelle Fermo. Lorella, nadarjena karikaturistka iz Kopra, s svojo idejo in spretno roko iz besede pričara dogodke na živahnejši, igriv in hudomušen način. Naša revija je s takimi sodelavci le še boljša, vam, bralkam in bralcem, pa privlačnejša in bolj zanimiva.

Iskanje med novicami