torek, 13. julij 2010PZS

Izšel je julijski Planinski vestnik


Klikni na fotografijo za povečavo ...

Spoštovani bralci Planinskega vestnika!

V julijskem Planinskem vestniku smo se lotili problematike bivakov, ki smo jo osvetlili z več vidikov. Pogovarjali smo se z oskrbnico Bivaka pod Špikom, Mihaelo Omanovo, s Tonetom Škarjo in Radom Nadvešnikom, ki sta vodila postavljanje Bivaka Pavleta Kemperla na Velikih Podih pod Grintovcem, ter z arhitektom Mihom Kajzeljem. Svoj pogled na bivake pri nas je v komentarju podal Andrej Mašera.
Nadaljujemo z reportažo o letošnjem Dnevu planincev na Grmadi nad Celjem, predstavljamo Pot miru v Posočju, Jože Mihelič obuja spomine na svojega očeta, Milan Vošank pa na popotovanje po francoski Provansi. Spominjamo se tudi treh alpinistov, ki so nas nedavno zapustili: Igorja Levstka, Zvonka Čemažarja in Zvoneta Andrejčiča-Zvonca.

V rubriki Z nami na pot predstavljamo gore nad Rožem na slovenskem Koroškem in Monte Roso v Italiji.
V vzgojnem delu revije pišemo o vremenu, arniki, GRS Hrvaške, sidriščih v skali in skalnem plezanju. Na koncu so še alpinistične in novice iz tujine, pisma bralcev, literatura in vesti iz planinske organizacije.

Naslovnica Planinskega vestnika je delo fotografa Dana Briškega.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika! Poiščite ga v svojem kiosku.


Pa na higieno ne pozabimo!<br>Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

Pa na higieno ne pozabimo!
Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

ponedeljek, 23. marec 2020

Izjemne situacije zahtevajo tudi izredne objave, zato smo se skupaj z avtorjem aprilske kolumne odločili za njeno 'predobjavo'. Gre za aktualno temo in zdravorazumsko razmišljanje, kakršna v cunamiju objav na trenutno zares dobrodošlem in koristnem medmrežju postajajo izjeme.

Marčni Planinski vestnik

Marčni Planinski vestnik

četrtek, 12. marec 2020

Tema meseca se nam je dobesedno posvetila - v njej namreč obširno pišemo o testu naglavnih svetilk. Našli boste koristne nasvete, podrobne podatke, primerjave in vse, kar si želite vedeti pred nakupom naglavne svetilke.

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

torek, 3. marec 2020

Oglejte si ilustracije in karikature naše sodelavke Lorelle Fermo. Lorella, nadarjena karikaturistka iz Kopra, s svojo idejo in spretno roko iz besede pričara dogodke na živahnejši, igriv in hudomušen način. Naša revija je s takimi sodelavci le še boljša, vam, bralkam in bralcem, pa privlačnejša in bolj zanimiva.

Iskanje med novicami