torek, 13. julij 2010PZS

Izšel je julijski Planinski vestnik


Klikni na fotografijo za povečavo ...

Spoštovani bralci Planinskega vestnika!

V julijskem Planinskem vestniku smo se lotili problematike bivakov, ki smo jo osvetlili z več vidikov. Pogovarjali smo se z oskrbnico Bivaka pod Špikom, Mihaelo Omanovo, s Tonetom Škarjo in Radom Nadvešnikom, ki sta vodila postavljanje Bivaka Pavleta Kemperla na Velikih Podih pod Grintovcem, ter z arhitektom Mihom Kajzeljem. Svoj pogled na bivake pri nas je v komentarju podal Andrej Mašera.
Nadaljujemo z reportažo o letošnjem Dnevu planincev na Grmadi nad Celjem, predstavljamo Pot miru v Posočju, Jože Mihelič obuja spomine na svojega očeta, Milan Vošank pa na popotovanje po francoski Provansi. Spominjamo se tudi treh alpinistov, ki so nas nedavno zapustili: Igorja Levstka, Zvonka Čemažarja in Zvoneta Andrejčiča-Zvonca.

V rubriki Z nami na pot predstavljamo gore nad Rožem na slovenskem Koroškem in Monte Roso v Italiji.
V vzgojnem delu revije pišemo o vremenu, arniki, GRS Hrvaške, sidriščih v skali in skalnem plezanju. Na koncu so še alpinistične in novice iz tujine, pisma bralcev, literatura in vesti iz planinske organizacije.

Naslovnica Planinskega vestnika je delo fotografa Dana Briškega.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika! Poiščite ga v svojem kiosku.


Oktobrski Vestnik gre v ledene jame

Oktobrski Vestnik gre v ledene jame

ponedeljek, 18. oktober 2021

Tema meseca oktobrske številke so ledene jame. Pogledali smo, katere so najbolj znamenite pri nas in v svetu, kakšen je pomen ledenih jam pri proučevanju podnebnih sprememb ...

Septembrski Vestnik je tu

Septembrski Vestnik je tu

sobota, 18. september 2021

Septembrska številka Planinskega vestnika ponovno prinaša veliko zanimivega branja. V prvem delu pišemo o državnem odlikovanju red za zasluge, ki ga je iz rok predsednika Slovenije Boruta Pahorja Planinski vestnik dobil ob 125-letnici izhajanja, ki smo jo obeležili lansko leto. Svoja mnenja in čestitke so podali tudi številni, ki redno berejo in spremljajo Planinski vestnik skozi čas. V nadaljevanju sledi tema meseca, posvečena štiridesetletnici Zakona o Triglavskem narodnem parku in še nekaterim drugim obletnicam naših parkov.

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

ponedeljek, 19. julij 2021

Danes je izšla nova, dvojna - poletna - številka Planinskega vestnika. In kot že nekaj let tudi tokratno poletno številko krasita dve fotografiji čez tri strani. V temi meseca pišemo, kako lahki in hitri smo v gorah. Razmišlja več alpinistov, gorskih vodnikov in vodnik PZS.

Iskanje med novicami