sreda, 31. marec 2010PZS

Napoved aprilskega Planinskega vestnika


Klikni na fotografijo za povečavo ...

V aprilskem Planinskem vestniku smo nad gore poleteli z jadralnimi padalci in zmajarji. Urednik Planinskega vestnika se je pogovarjal z Alanom Čaplarjem, urednikom Hrvatskega planinarja, glasila Hrvaške planinske zveze. Čaplar, plodoviti pisec planinske literature, nam predstavlja najvišji vrh Hrvaške, Dinaro. Pogovarjali smo se tudi z Majo Lobnik, najalpinistko leta. Tokrat v rubriki Z nami na pot pišemo o poteh na Kum, ter o turnih smukih v okolici Grossvenedigerja, en opis pa je za Dinaro. Novost v reviji so testi opreme, tokrat smo pripravili teste turnih smuči. Davo Karničar in Matjaž Šerkezi sta s številno ekipo strokovnjakov preizkusila 13 različnih turnih smuči. Slavica Tovšak je spet pripravila anketo med planinskimi društvi, glavna tema pogovora pa so bili občni zbori in letošnji društveni načrti. V vzgojnem delu revije pišemo o vremenu letošnje zime, divjem petelinu, Clusijevem svišču, o prehrani in športnem treningu. Urban Golob v razmišljanju o alpinizmu piše o alpinizmu in medijih. V zadnjem delu revije je cela vrsta alpinističnih novic, vesti iz planinske organizacije in novih knjigah.

72 strani zanimivega branja!
Želimo vam veliko veselja pri branju Planinskega vestnika!

                                                                                        Uredništvo


Oktobrski Vestnik gre v ledene jame

Oktobrski Vestnik gre v ledene jame

ponedeljek, 18. oktober 2021

Tema meseca oktobrske številke so ledene jame. Pogledali smo, katere so najbolj znamenite pri nas in v svetu, kakšen je pomen ledenih jam pri proučevanju podnebnih sprememb ...

Septembrski Vestnik je tu

Septembrski Vestnik je tu

sobota, 18. september 2021

Septembrska številka Planinskega vestnika ponovno prinaša veliko zanimivega branja. V prvem delu pišemo o državnem odlikovanju red za zasluge, ki ga je iz rok predsednika Slovenije Boruta Pahorja Planinski vestnik dobil ob 125-letnici izhajanja, ki smo jo obeležili lansko leto. Svoja mnenja in čestitke so podali tudi številni, ki redno berejo in spremljajo Planinski vestnik skozi čas. V nadaljevanju sledi tema meseca, posvečena štiridesetletnici Zakona o Triglavskem narodnem parku in še nekaterim drugim obletnicam naših parkov.

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

ponedeljek, 19. julij 2021

Danes je izšla nova, dvojna - poletna - številka Planinskega vestnika. In kot že nekaj let tudi tokratno poletno številko krasita dve fotografiji čez tri strani. V temi meseca pišemo, kako lahki in hitri smo v gorah. Razmišlja več alpinistov, gorskih vodnikov in vodnik PZS.

Iskanje med novicami