sreda, 31. marec 2010PZS

Napoved aprilskega Planinskega vestnika


Klikni na fotografijo za povečavo ...

V aprilskem Planinskem vestniku smo nad gore poleteli z jadralnimi padalci in zmajarji. Urednik Planinskega vestnika se je pogovarjal z Alanom Čaplarjem, urednikom Hrvatskega planinarja, glasila Hrvaške planinske zveze. Čaplar, plodoviti pisec planinske literature, nam predstavlja najvišji vrh Hrvaške, Dinaro. Pogovarjali smo se tudi z Majo Lobnik, najalpinistko leta. Tokrat v rubriki Z nami na pot pišemo o poteh na Kum, ter o turnih smukih v okolici Grossvenedigerja, en opis pa je za Dinaro. Novost v reviji so testi opreme, tokrat smo pripravili teste turnih smuči. Davo Karničar in Matjaž Šerkezi sta s številno ekipo strokovnjakov preizkusila 13 različnih turnih smuči. Slavica Tovšak je spet pripravila anketo med planinskimi društvi, glavna tema pogovora pa so bili občni zbori in letošnji društveni načrti. V vzgojnem delu revije pišemo o vremenu letošnje zime, divjem petelinu, Clusijevem svišču, o prehrani in športnem treningu. Urban Golob v razmišljanju o alpinizmu piše o alpinizmu in medijih. V zadnjem delu revije je cela vrsta alpinističnih novic, vesti iz planinske organizacije in novih knjigah.

72 strani zanimivega branja!
Želimo vam veliko veselja pri branju Planinskega vestnika!

                                                                                        Uredništvo


Septembrski Vestnik o čudovitih slikah Danila Cedilnika - Dena

Septembrski Vestnik o čudovitih slikah Danila Cedilnika - Dena

ponedeljek, 18. september 2023

Po poletnem premoru smo morali stopiti skupaj in tu je nova številka zanimivega branja. Kar izstopa, je gotovo - morate priznati - naslovka. To je ena od slik Danila Cedilnika - Dena, priznanega slikarja, alpinista, gorskega vodnika in reševalca. Pravi esej o slikah je napisal sociolog kulture Igor Škamperle.

Poletna številka o 70-letnici prvega vzpona na Everest

Poletna številka o 70-letnici prvega vzpona na Everest

četrtek, 20. julij 2023

Tokratna tema meseca dvojne poletne številke Planinskega vestnika je 70-letnica prvega vzpona na najvišjo goro sveta, Mount Everest, z zanimivimi zapisi in fotografijami - tudi z dvema tristranskima slikama.

Junijski Vestnik o gorniški literaturi in Karnijcih

Junijski Vestnik o gorniški literaturi in Karnijcih

četrtek, 22. junij 2023

Tokratna tema meseca junijske številke je gorniška literatura, o čem se največ piše, kako ne pisati gorniške literature, če ne želimo dolgočasne knjige, kako pišejo naši alpinisti in publicisti, kot so Andrej in Marija Štremfelj, Dušan Jelinčič, Matevž Lenarčič, Bogdan Biščak, Silvo Karo in kako je bistvo literature: »Kdor piše, nekaj da; kdor bere, nekaj dobi.«

Iskanje med novicami