sreda, 31. marec 2010PZS

Napoved aprilskega Planinskega vestnika


Klikni na fotografijo za povečavo ...

V aprilskem Planinskem vestniku smo nad gore poleteli z jadralnimi padalci in zmajarji. Urednik Planinskega vestnika se je pogovarjal z Alanom Čaplarjem, urednikom Hrvatskega planinarja, glasila Hrvaške planinske zveze. Čaplar, plodoviti pisec planinske literature, nam predstavlja najvišji vrh Hrvaške, Dinaro. Pogovarjali smo se tudi z Majo Lobnik, najalpinistko leta. Tokrat v rubriki Z nami na pot pišemo o poteh na Kum, ter o turnih smukih v okolici Grossvenedigerja, en opis pa je za Dinaro. Novost v reviji so testi opreme, tokrat smo pripravili teste turnih smuči. Davo Karničar in Matjaž Šerkezi sta s številno ekipo strokovnjakov preizkusila 13 različnih turnih smuči. Slavica Tovšak je spet pripravila anketo med planinskimi društvi, glavna tema pogovora pa so bili občni zbori in letošnji društveni načrti. V vzgojnem delu revije pišemo o vremenu letošnje zime, divjem petelinu, Clusijevem svišču, o prehrani in športnem treningu. Urban Golob v razmišljanju o alpinizmu piše o alpinizmu in medijih. V zadnjem delu revije je cela vrsta alpinističnih novic, vesti iz planinske organizacije in novih knjigah.

72 strani zanimivega branja!
Želimo vam veliko veselja pri branju Planinskega vestnika!

                                                                                        Uredništvo


Pa na higieno ne pozabimo!<br>Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

Pa na higieno ne pozabimo!
Kolumna aprilskega Planinskega vestnika

ponedeljek, 23. marec 2020

Izjemne situacije zahtevajo tudi izredne objave, zato smo se skupaj z avtorjem aprilske kolumne odločili za njeno 'predobjavo'. Gre za aktualno temo in zdravorazumsko razmišljanje, kakršna v cunamiju objav na trenutno zares dobrodošlem in koristnem medmrežju postajajo izjeme.

Marčni Planinski vestnik

Marčni Planinski vestnik

četrtek, 12. marec 2020

Tema meseca se nam je dobesedno posvetila - v njej namreč obširno pišemo o testu naglavnih svetilk. Našli boste koristne nasvete, podrobne podatke, primerjave in vse, kar si želite vedeti pred nakupom naglavne svetilke.

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

Karikature Lorelle Fermo v Planinskem vestniku

torek, 3. marec 2020

Oglejte si ilustracije in karikature naše sodelavke Lorelle Fermo. Lorella, nadarjena karikaturistka iz Kopra, s svojo idejo in spretno roko iz besede pričara dogodke na živahnejši, igriv in hudomušen način. Naša revija je s takimi sodelavci le še boljša, vam, bralkam in bralcem, pa privlačnejša in bolj zanimiva.

Iskanje med novicami