sreda, 31. marec 2010PZS

Napoved aprilskega Planinskega vestnika


Klikni na fotografijo za povečavo ...

V aprilskem Planinskem vestniku smo nad gore poleteli z jadralnimi padalci in zmajarji. Urednik Planinskega vestnika se je pogovarjal z Alanom Čaplarjem, urednikom Hrvatskega planinarja, glasila Hrvaške planinske zveze. Čaplar, plodoviti pisec planinske literature, nam predstavlja najvišji vrh Hrvaške, Dinaro. Pogovarjali smo se tudi z Majo Lobnik, najalpinistko leta. Tokrat v rubriki Z nami na pot pišemo o poteh na Kum, ter o turnih smukih v okolici Grossvenedigerja, en opis pa je za Dinaro. Novost v reviji so testi opreme, tokrat smo pripravili teste turnih smuči. Davo Karničar in Matjaž Šerkezi sta s številno ekipo strokovnjakov preizkusila 13 različnih turnih smuči. Slavica Tovšak je spet pripravila anketo med planinskimi društvi, glavna tema pogovora pa so bili občni zbori in letošnji društveni načrti. V vzgojnem delu revije pišemo o vremenu letošnje zime, divjem petelinu, Clusijevem svišču, o prehrani in športnem treningu. Urban Golob v razmišljanju o alpinizmu piše o alpinizmu in medijih. V zadnjem delu revije je cela vrsta alpinističnih novic, vesti iz planinske organizacije in novih knjigah.

72 strani zanimivega branja!
Želimo vam veliko veselja pri branju Planinskega vestnika!

                                                                                        Uredništvo


Marčni Vestnik o blišču plezališč

Marčni Vestnik o blišču plezališč

nedelja, 19. marec 2023

Tema marčne številke Planinskega vestnika so plezališča - o opremljanju le-teh nekdaj in danes, o dilemah, ki se porajajo glede opremljanja, o projektu OSP. In prav o opremljanju plezališč in o plezanju, pa tudi življenju, spregovori Vili Guček, plezalec, učitelj, glasbenik in človek, ki pušča sledi ustvarjalnosti povsod.

Planinski vestnik v Knjižnici Otona Župančiča - pogovorni večer

Planinski vestnik v Knjižnici Otona Župančiča - pogovorni večer

sreda, 1. marec 2023

Vabljeni na pogovorni večer - v ponedeljek, 6. 3. 2023, ob 18 h, v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani - o Planinskem vestniku, naši edini gorniški reviji in hkrati najstarejši reviji na Slovenskem, ki izhaja vse od leta 1895. O ustvarjanju, o idejah in pisanju, urednikovanju in zahtevni pripravi vsake številke se bo s člani uredništva z odgovornim urednikom Vladimirjem Habjanom na čelu pogovarjala Zdenka Mihelič.

Februarski Vestnik o podnebju in spreminjanju gora

Februarski Vestnik o podnebju in spreminjanju gora

četrtek, 16. februar 2023

V uvodniku predsednik Planinske zveze Slovenije Jože Rovan piše o letošnjih dveh pomembnih obletnicah: Letos mineva 130 let, odkar je nastalo Slovensko planinsko društvo, katerega naslednica je Planinska zveza Slovenije - tej obletnici je posvečen tudi poseben članek. In praznujemo 70 let od odprtja Slovenske planinske poti od Maribora do morja, čudovite zamisli prof. Ivana Šumljaka.

Iskanje med novicami