sreda, 10. februar 2010PZS

Izšel je februarski Planinski vestnik


Klikni na fotografijo za povečavo ...
Spoštovani bralci Planinskega vestnika!

V letošnji drugi številki smo se spomnili na skladatelja, alpinista, literata in fotografa Marijana Lipovška, ki se je rodil konec januarja pred sto leti. Nepričakovano srečanje z njim je opisal Pavle Dimitrov. Še eno obletnico praznujemo, in sicer 115 let od prve izdaje naše revije. Tokratna intervjuvanca sta ekstremni smučar Davo Karničar in prijatelj planincev, direktor Krke Jože Colarič. Mogoče se boste odpravili v Prekmurje, ali pa ste dobili idejo o poletnem dopustu za obisk Adamovega vrha v Šrilanki ali gvatemalskega vulkana Pacaya. Kako strašen je bil dan, ko se je podrlo »pol« gore, si lahko preberete v članku o Dobraču. Plezali smo v Franciji, v Barre des Ecrins, Nejc Kuhar piše o naporih pri tekmovanju turnega smučanja. V rednih rubrikah pišemo o varstvu narave, nujnosti čelade na plezalnih poteh, prehrani v gorah, plazovih in novostih pri tem ter o športni vadbi. Tokrat v rubriki Z nami na pot predstavljamo dolino Gračnice, smučanje v Pustriški dolini, v opisih pa je še pet lepih turnih smukov na avstrijskem Koroškem.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika! Poiščite ga v svojem kiosku.

Kazalo
Spletna stran Planinskega vestnika


Oktobrski Vestnik gre v ledene jame

Oktobrski Vestnik gre v ledene jame

ponedeljek, 18. oktober 2021

Tema meseca oktobrske številke so ledene jame. Pogledali smo, katere so najbolj znamenite pri nas in v svetu, kakšen je pomen ledenih jam pri proučevanju podnebnih sprememb ...

Septembrski Vestnik je tu

Septembrski Vestnik je tu

sobota, 18. september 2021

Septembrska številka Planinskega vestnika ponovno prinaša veliko zanimivega branja. V prvem delu pišemo o državnem odlikovanju red za zasluge, ki ga je iz rok predsednika Slovenije Boruta Pahorja Planinski vestnik dobil ob 125-letnici izhajanja, ki smo jo obeležili lansko leto. Svoja mnenja in čestitke so podali tudi številni, ki redno berejo in spremljajo Planinski vestnik skozi čas. V nadaljevanju sledi tema meseca, posvečena štiridesetletnici Zakona o Triglavskem narodnem parku in še nekaterim drugim obletnicam naših parkov.

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

ponedeljek, 19. julij 2021

Danes je izšla nova, dvojna - poletna - številka Planinskega vestnika. In kot že nekaj let tudi tokratno poletno številko krasita dve fotografiji čez tri strani. V temi meseca pišemo, kako lahki in hitri smo v gorah. Razmišlja več alpinistov, gorskih vodnikov in vodnik PZS.

Iskanje med novicami