petek, 13. november 2009PZS

Izšel je novembrski Planinski vestnik


Klikni na fotografijo za povečavo ...

V novembrski številki Planinskega vestnika si lahko preberete nekaj o zgodovini rabeljskega rudnika in rudarjih iz Posočja. Predstavljamo vam delo oskrbnika na Kriških podih in krožno planinsko pot Muta. Še nekaj zanimivih člankov je v tokratni izdaji in sicer, kako je bilo hoditi bos na Triglav, o  minulih časih tihotapstva na Rapalski meji, taborih mladih planincev Savinjskega MDO, obisku Nove Zelandije in o mizasti goro nad Cape Townom, Table Mountain. V rubriki Na turo smo se podali na divji zahod Julijskih Alp, marsikaj novega boste izvedeli o pokrivalih in rokavicah ter o raku koščaku. Pogovarjali smo se z Lukom Krajncem, mladim alpinistom z vrhunsko plezalno sezono. V rubriki Alpininizem si lahko preberete poročilo o uspešni odpravi Bhagirathi 2009. Mogoče bodo za vas zanimive tudi plezalne smeri v Velikem vrhu nad Jezerskim. 
Prebete lahko stalne rubrike, kot so Novice iz vertikale, Novice iz tujine, Literatura, Iz dejavnosti PZS ter društvene Novice in obvestila.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika!

Spletna stran Planinskega vestnika


Novembrski Vestnik v spomin Davu Karničarju, Anketa

Novembrski Vestnik v spomin Davu Karničarju, Anketa

torek, 19. november 2019

Novembrska številka je v veliki meri posvečena spominu na Dava Karničarja, alpinista in ekstremnega smučarja. O njem je napisalo svoje spomine več slovenskih in tudi tujih alpinističnih in smučarskih kolegov.

Novembrski Vestnik z malo zamudo

Novembrski Vestnik z malo zamudo

sobota, 16. november 2019

Draga bralke in bralci, ljubitelji gora in narave, obveščamo vas, da bo novembrski Planinski vestnik zaradi tehničnih težav v tiskarni izšel v torek, 19. novembra 2019. Hvala za vaše razumevanje. Želimo vam lep konec tedna! Morda ga izkoristite za ustvarjanje, druženje s prijatelji, dolgo zaželene obiske, ali branje kakšne od naših čudovitih gorniških knjig. Kmalu na snidenje! Vaš Planinski vestnik

Oktobrski Planinski vestnik o gorniških spletnih straneh

Oktobrski Planinski vestnik o gorniških spletnih straneh

torek, 15. oktober 2019

Petnajstega v mesecu smo in Planinski vestnik je zopet tu. V tej številki Planinskega vestnika se v temi meseca posvečamo spletnim stranem, ki so danes nepogrešljivi del gorniškega vsakdana. Poimenovali smo jo Na splet po nasvet oziroma virtualni sprehod po hribih, kjer predstavljamo različne gorniške spletne strani ter kakšne so prednosti in slabosti gorskega spleta.

Iskanje med novicami