petek, 13. november 2009PZS

Izšel je novembrski Planinski vestnik


Klikni na fotografijo za povečavo ...

V novembrski številki Planinskega vestnika si lahko preberete nekaj o zgodovini rabeljskega rudnika in rudarjih iz Posočja. Predstavljamo vam delo oskrbnika na Kriških podih in krožno planinsko pot Muta. Še nekaj zanimivih člankov je v tokratni izdaji in sicer, kako je bilo hoditi bos na Triglav, o  minulih časih tihotapstva na Rapalski meji, taborih mladih planincev Savinjskega MDO, obisku Nove Zelandije in o mizasti goro nad Cape Townom, Table Mountain. V rubriki Na turo smo se podali na divji zahod Julijskih Alp, marsikaj novega boste izvedeli o pokrivalih in rokavicah ter o raku koščaku. Pogovarjali smo se z Lukom Krajncem, mladim alpinistom z vrhunsko plezalno sezono. V rubriki Alpininizem si lahko preberete poročilo o uspešni odpravi Bhagirathi 2009. Mogoče bodo za vas zanimive tudi plezalne smeri v Velikem vrhu nad Jezerskim. 
Prebete lahko stalne rubrike, kot so Novice iz vertikale, Novice iz tujine, Literatura, Iz dejavnosti PZS ter društvene Novice in obvestila.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika!

Spletna stran Planinskega vestnika


Marčni Vestnik o blišču plezališč

Marčni Vestnik o blišču plezališč

nedelja, 19. marec 2023

Tema marčne številke Planinskega vestnika so plezališča - o opremljanju le-teh nekdaj in danes, o dilemah, ki se porajajo glede opremljanja, o projektu OSP. In prav o opremljanju plezališč in o plezanju, pa tudi življenju, spregovori Vili Guček, plezalec, učitelj, glasbenik in človek, ki pušča sledi ustvarjalnosti povsod.

Planinski vestnik v Knjižnici Otona Župančiča - pogovorni večer

Planinski vestnik v Knjižnici Otona Župančiča - pogovorni večer

sreda, 1. marec 2023

Vabljeni na pogovorni večer - v ponedeljek, 6. 3. 2023, ob 18 h, v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani - o Planinskem vestniku, naši edini gorniški reviji in hkrati najstarejši reviji na Slovenskem, ki izhaja vse od leta 1895. O ustvarjanju, o idejah in pisanju, urednikovanju in zahtevni pripravi vsake številke se bo s člani uredništva z odgovornim urednikom Vladimirjem Habjanom na čelu pogovarjala Zdenka Mihelič.

Februarski Vestnik o podnebju in spreminjanju gora

Februarski Vestnik o podnebju in spreminjanju gora

četrtek, 16. februar 2023

V uvodniku predsednik Planinske zveze Slovenije Jože Rovan piše o letošnjih dveh pomembnih obletnicah: Letos mineva 130 let, odkar je nastalo Slovensko planinsko društvo, katerega naslednica je Planinska zveza Slovenije - tej obletnici je posvečen tudi poseben članek. In praznujemo 70 let od odprtja Slovenske planinske poti od Maribora do morja, čudovite zamisli prof. Ivana Šumljaka.

Iskanje med novicami