petek, 13. november 2009PZS

Izšel je novembrski Planinski vestnik


Klikni na fotografijo za povečavo ...

V novembrski številki Planinskega vestnika si lahko preberete nekaj o zgodovini rabeljskega rudnika in rudarjih iz Posočja. Predstavljamo vam delo oskrbnika na Kriških podih in krožno planinsko pot Muta. Še nekaj zanimivih člankov je v tokratni izdaji in sicer, kako je bilo hoditi bos na Triglav, o  minulih časih tihotapstva na Rapalski meji, taborih mladih planincev Savinjskega MDO, obisku Nove Zelandije in o mizasti goro nad Cape Townom, Table Mountain. V rubriki Na turo smo se podali na divji zahod Julijskih Alp, marsikaj novega boste izvedeli o pokrivalih in rokavicah ter o raku koščaku. Pogovarjali smo se z Lukom Krajncem, mladim alpinistom z vrhunsko plezalno sezono. V rubriki Alpininizem si lahko preberete poročilo o uspešni odpravi Bhagirathi 2009. Mogoče bodo za vas zanimive tudi plezalne smeri v Velikem vrhu nad Jezerskim. 
Prebete lahko stalne rubrike, kot so Novice iz vertikale, Novice iz tujine, Literatura, Iz dejavnosti PZS ter društvene Novice in obvestila.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika!

Spletna stran Planinskega vestnika


Poletna številka 2019 že zunaj

Poletna številka 2019 že zunaj

ponedeljek, 15. julij 2019

Danes, 15. julija, smo izšli. Pred vami bo kmalu dvojna, poletna številka na sto straneh. Številka, s katero je naš odgovorni urednik Vladimir Habjan postal polnoleten. Polnoleten urednik s polnimi 18-imi leti urednikovanja. Od septembrske številke leta 2001 do današnje, julijsko-avgustovske številke leta 2019. 18 let, 207 številk. Čestitke, Vladimir! Ponosni smo nate in na tvoje delo. Še na mnoga leta in na odlične članke naše ene in edine revije Planinski vestnik.

Junijska številka Planinskega vestnika 2019

Junijska številka Planinskega vestnika 2019

sobota, 15. junij 2019

Tokratna tema meseca junijske številke Planinskega vestnika je posvečena soteskanju. Pišemo o zgodovini soteskanja, varstvu narave, prepovedanih biserih ter o sodobnih izzivih soteskanja.

Majska številka o 40-letnici prvega vzpona po Zahodnem grebenu na Everest

Majska številka o 40-letnici prvega vzpona po Zahodnem grebenu na Everest

četrtek, 9. maj 2019

Danes smo izšli in to v višji nakladi kot običajno. Tokrat precej prej kot običajno in to zaradi tematike in tudi rokov. V bistvu je skoraj vsa številka (63 strani od 80) posvečena 40-letnici prvega vzpona po Zahodnem grebenu na Everest.

Iskanje med novicami