ponedeljek, 14. september 2009PZS

Izšel je septemberski Planinski vestnik


Klikni na fotografijo za povečavo ...

V  septembrskem Planinskem vestniku smo nekaj več strani posvetili fotografiranju  v gorah. Po uvodnem članku, v katerem si boste svoje znanje o fotografiranju lahko še dopolnili, sledijo intervjuji s petimi znanimi planinskimi fotografi, ki redno sodelujejo tudi z našo revijo. Spoznali bomo slapove Bohorja, se sprehodili po vaseh Zgornje Danje, Zabrdo in Torka pod Ratitovcem, se odpravili s slovenskimi vojaškimi gorniki na Bello Tolllo in obujali spomine na ustanovitelja PD Podbrdo Ivana Anderleta - Rejčka. Zaskrbljujoča rast alg v Dvojnem jezeru letos poleti nas je vzpodbudila, da smo v rubriko Varstvo narave vključili tudi članek na to temo. Pozivamo vas tudi, da sporočate svoja opažanja o obročkanih planinskih kavk na Komisijo za varstvo gorske narave pri PZS.
Na turo vas vabimo na Monte Duranno in Monfalcon di Forni v Dolomite na levi strani reke Piave. S seboj lahko vzamete pohodne palice, o katerih si lahko preberete tudi v članku. Z legendo plezanja Lynn Hill pa se je pogovarjala Martina Čufar.
Preberete lahko stalne rubrike, kot so Novice iz vertikale, Novice iz tujine, Pisma bralcev, Literatura, Iz dejavnosti PZS ter društvene Novice in obvestila.Naročniki Planinskega vestnika zaradi tehničnih težav skupaj s septembrsko številko niso prejeli priloge Angleško-slovenski plezalski slovarček.

Poslali Vam ga bomo z oktobrsko številko naše revije. Prosimo za razumevanje.Uredništvo PVŽelimo vam veliko užitkov pri branju nove izdaje Planinskega vestnika!

Spletna stran Planinskega vestnika


Novembrski Vestnik v spomin Davu Karničarju, Anketa

Novembrski Vestnik v spomin Davu Karničarju, Anketa

torek, 19. november 2019

Novembrska številka je v veliki meri posvečena spominu na Dava Karničarja, alpinista in ekstremnega smučarja. O njem je napisalo svoje spomine več slovenskih in tudi tujih alpinističnih in smučarskih kolegov.

Novembrski Vestnik z malo zamudo

Novembrski Vestnik z malo zamudo

sobota, 16. november 2019

Draga bralke in bralci, ljubitelji gora in narave, obveščamo vas, da bo novembrski Planinski vestnik zaradi tehničnih težav v tiskarni izšel v torek, 19. novembra 2019. Hvala za vaše razumevanje. Želimo vam lep konec tedna! Morda ga izkoristite za ustvarjanje, druženje s prijatelji, dolgo zaželene obiske, ali branje kakšne od naših čudovitih gorniških knjig. Kmalu na snidenje! Vaš Planinski vestnik

Oktobrski Planinski vestnik o gorniških spletnih straneh

Oktobrski Planinski vestnik o gorniških spletnih straneh

torek, 15. oktober 2019

Petnajstega v mesecu smo in Planinski vestnik je zopet tu. V tej številki Planinskega vestnika se v temi meseca posvečamo spletnim stranem, ki so danes nepogrešljivi del gorniškega vsakdana. Poimenovali smo jo Na splet po nasvet oziroma virtualni sprehod po hribih, kjer predstavljamo različne gorniške spletne strani ter kakšne so prednosti in slabosti gorskega spleta.

Iskanje med novicami