ponedeljek, 14. september 2009PZS

Izšel je septemberski Planinski vestnik


Klikni na fotografijo za povečavo ...

V  septembrskem Planinskem vestniku smo nekaj več strani posvetili fotografiranju  v gorah. Po uvodnem članku, v katerem si boste svoje znanje o fotografiranju lahko še dopolnili, sledijo intervjuji s petimi znanimi planinskimi fotografi, ki redno sodelujejo tudi z našo revijo. Spoznali bomo slapove Bohorja, se sprehodili po vaseh Zgornje Danje, Zabrdo in Torka pod Ratitovcem, se odpravili s slovenskimi vojaškimi gorniki na Bello Tolllo in obujali spomine na ustanovitelja PD Podbrdo Ivana Anderleta - Rejčka. Zaskrbljujoča rast alg v Dvojnem jezeru letos poleti nas je vzpodbudila, da smo v rubriko Varstvo narave vključili tudi članek na to temo. Pozivamo vas tudi, da sporočate svoja opažanja o obročkanih planinskih kavk na Komisijo za varstvo gorske narave pri PZS.
Na turo vas vabimo na Monte Duranno in Monfalcon di Forni v Dolomite na levi strani reke Piave. S seboj lahko vzamete pohodne palice, o katerih si lahko preberete tudi v članku. Z legendo plezanja Lynn Hill pa se je pogovarjala Martina Čufar.
Preberete lahko stalne rubrike, kot so Novice iz vertikale, Novice iz tujine, Pisma bralcev, Literatura, Iz dejavnosti PZS ter društvene Novice in obvestila.Naročniki Planinskega vestnika zaradi tehničnih težav skupaj s septembrsko številko niso prejeli priloge Angleško-slovenski plezalski slovarček.

Poslali Vam ga bomo z oktobrsko številko naše revije. Prosimo za razumevanje.Uredništvo PVŽelimo vam veliko užitkov pri branju nove izdaje Planinskega vestnika!

Spletna stran Planinskega vestnika


Poletna številka 2019 že zunaj

Poletna številka 2019 že zunaj

ponedeljek, 15. julij 2019

Danes, 15. julija, smo izšli. Pred vami bo kmalu dvojna, poletna številka na sto straneh. Številka, s katero je naš odgovorni urednik Vladimir Habjan postal polnoleten. Polnoleten urednik s polnimi 18-imi leti urednikovanja. Od septembrske številke leta 2001 do današnje, julijsko-avgustovske številke leta 2019. 18 let, 207 številk. Čestitke, Vladimir! Ponosni smo nate in na tvoje delo. Še na mnoga leta in na odlične članke naše ene in edine revije Planinski vestnik.

Junijska številka Planinskega vestnika 2019

Junijska številka Planinskega vestnika 2019

sobota, 15. junij 2019

Tokratna tema meseca junijske številke Planinskega vestnika je posvečena soteskanju. Pišemo o zgodovini soteskanja, varstvu narave, prepovedanih biserih ter o sodobnih izzivih soteskanja.

Majska številka o 40-letnici prvega vzpona po Zahodnem grebenu na Everest

Majska številka o 40-letnici prvega vzpona po Zahodnem grebenu na Everest

četrtek, 9. maj 2019

Danes smo izšli in to v višji nakladi kot običajno. Tokrat precej prej kot običajno in to zaradi tematike in tudi rokov. V bistvu je skoraj vsa številka (63 strani od 80) posvečena 40-letnici prvega vzpona po Zahodnem grebenu na Everest.

Iskanje med novicami