četrtek, 11. junij 2009PZS

Izšel je junijski Planinski vestnik


Klikni na fotografijo za povečavo ...
V juniju mineva 150 let od rojstva očeta planinske markacije Alojza Knafelca. V Planinskem vestniku smo posvetili temo meseca Knafelčevi markaciji s članki o Alojzu Knafelcu, o problematiki vzdrževanja in preobremenjenosti planinskih poti, o uporabi markacije in markiranju nekoliko drugače.
Predstavljamo vam zgodovino in delo Slovenskega planinskega društva Gorica, obiskali smo skupščino PZS, skupaj se bomo lahko odpravili z Lokvarskega griča k sv. Ivanu v Šebreljah in se v snegu po Slovenski smeri povzpeli preko Stene. Na turo vas vabimo po SV razu na Kepo in na Maglić v Bosno in Hercegovino. V rubriki Varstvo narave vas naprošamo za podatke o morebitnem videnju dveh hroščev, rogača in alpskega kozlička. Tokrat vam ponujamo nekaj nasvetov glede nakupa čelade in jih  nekaj tudi predstavljamo. V isti rubriki se nahaja tudi članek o pravilnem varovanju z metulji.
V tokratni številki vam sporočamo, da ukinjamo Našo smer, vendar ste še vedno vabljeni, da kakšno še tudi napišete. Pogovarjali smo se s škotskim plezalcem Davom Macleodom in z mladinsko reprezentanco v športnem plezanju plezali na Sardiniji.
Preberete lahko stalne rubrike, kot so Novice iz vertikale, Športnoplezalne novice, Novice iz tujine, Literatura, Iz dejavnosti PZS ter društvene Novice in obvestila.
V prilogi tokratnemu Vestniku si lahko preberete analizo nesreč in reševalnega dela GRZS v letu 2008.


Želimo vam veliko užitkov pri branju nove izdaje Planinskega vestnika!


Novembrski Vestnik v spomin Davu Karničarju, Anketa

Novembrski Vestnik v spomin Davu Karničarju, Anketa

torek, 19. november 2019

Novembrska številka je v veliki meri posvečena spominu na Dava Karničarja, alpinista in ekstremnega smučarja. O njem je napisalo svoje spomine več slovenskih in tudi tujih alpinističnih in smučarskih kolegov.

Novembrski Vestnik z malo zamudo

Novembrski Vestnik z malo zamudo

sobota, 16. november 2019

Draga bralke in bralci, ljubitelji gora in narave, obveščamo vas, da bo novembrski Planinski vestnik zaradi tehničnih težav v tiskarni izšel v torek, 19. novembra 2019. Hvala za vaše razumevanje. Želimo vam lep konec tedna! Morda ga izkoristite za ustvarjanje, druženje s prijatelji, dolgo zaželene obiske, ali branje kakšne od naših čudovitih gorniških knjig. Kmalu na snidenje! Vaš Planinski vestnik

Oktobrski Planinski vestnik o gorniških spletnih straneh

Oktobrski Planinski vestnik o gorniških spletnih straneh

torek, 15. oktober 2019

Petnajstega v mesecu smo in Planinski vestnik je zopet tu. V tej številki Planinskega vestnika se v temi meseca posvečamo spletnim stranem, ki so danes nepogrešljivi del gorniškega vsakdana. Poimenovali smo jo Na splet po nasvet oziroma virtualni sprehod po hribih, kjer predstavljamo različne gorniške spletne strani ter kakšne so prednosti in slabosti gorskega spleta.

Iskanje med novicami