četrtek, 11. junij 2009PZS

Izšel je junijski Planinski vestnik


Klikni na fotografijo za povečavo ...
V juniju mineva 150 let od rojstva očeta planinske markacije Alojza Knafelca. V Planinskem vestniku smo posvetili temo meseca Knafelčevi markaciji s članki o Alojzu Knafelcu, o problematiki vzdrževanja in preobremenjenosti planinskih poti, o uporabi markacije in markiranju nekoliko drugače.
Predstavljamo vam zgodovino in delo Slovenskega planinskega društva Gorica, obiskali smo skupščino PZS, skupaj se bomo lahko odpravili z Lokvarskega griča k sv. Ivanu v Šebreljah in se v snegu po Slovenski smeri povzpeli preko Stene. Na turo vas vabimo po SV razu na Kepo in na Maglić v Bosno in Hercegovino. V rubriki Varstvo narave vas naprošamo za podatke o morebitnem videnju dveh hroščev, rogača in alpskega kozlička. Tokrat vam ponujamo nekaj nasvetov glede nakupa čelade in jih  nekaj tudi predstavljamo. V isti rubriki se nahaja tudi članek o pravilnem varovanju z metulji.
V tokratni številki vam sporočamo, da ukinjamo Našo smer, vendar ste še vedno vabljeni, da kakšno še tudi napišete. Pogovarjali smo se s škotskim plezalcem Davom Macleodom in z mladinsko reprezentanco v športnem plezanju plezali na Sardiniji.
Preberete lahko stalne rubrike, kot so Novice iz vertikale, Športnoplezalne novice, Novice iz tujine, Literatura, Iz dejavnosti PZS ter društvene Novice in obvestila.
V prilogi tokratnemu Vestniku si lahko preberete analizo nesreč in reševalnega dela GRZS v letu 2008.


Želimo vam veliko užitkov pri branju nove izdaje Planinskega vestnika!


Poletna številka 2019 že zunaj

Poletna številka 2019 že zunaj

ponedeljek, 15. julij 2019

Danes, 15. julija, smo izšli. Pred vami bo kmalu dvojna, poletna številka na sto straneh. Številka, s katero je naš odgovorni urednik Vladimir Habjan postal polnoleten. Polnoleten urednik s polnimi 18-imi leti urednikovanja. Od septembrske številke leta 2001 do današnje, julijsko-avgustovske številke leta 2019. 18 let, 207 številk. Čestitke, Vladimir! Ponosni smo nate in na tvoje delo. Še na mnoga leta in na odlične članke naše ene in edine revije Planinski vestnik.

Junijska številka Planinskega vestnika 2019

Junijska številka Planinskega vestnika 2019

sobota, 15. junij 2019

Tokratna tema meseca junijske številke Planinskega vestnika je posvečena soteskanju. Pišemo o zgodovini soteskanja, varstvu narave, prepovedanih biserih ter o sodobnih izzivih soteskanja.

Majska številka o 40-letnici prvega vzpona po Zahodnem grebenu na Everest

Majska številka o 40-letnici prvega vzpona po Zahodnem grebenu na Everest

četrtek, 9. maj 2019

Danes smo izšli in to v višji nakladi kot običajno. Tokrat precej prej kot običajno in to zaradi tematike in tudi rokov. V bistvu je skoraj vsa številka (63 strani od 80) posvečena 40-letnici prvega vzpona po Zahodnem grebenu na Everest.

Iskanje med novicami