sreda, 12. december 2012PZS

Nagradna natečaja ob 120-letnici Planinske zveze Slovenije

Planinski vestnik vas vabi k sodelovanju na nagradnem literarnem natečaju, prav tako pa razpisuje javni natečaj za najboljšo fotografijo s tematiko Gore in ljudje. Rok za oddajo je 31. december (fotonatečaj) in (NOVO!) 31. januar 2013 za literarni natečaj. Vabljeni, veliko vas je s pisateljsko ali fotografsko žilico!

Klikni na fotografijo za povečavo ...
Vabimo vas, da s svojo zgodbo sodelujete na nagradnem literarnem natečaju ob 120-letnici Planinske zveze Slovenije. Zgodbe z zgodovinsko tematiko ali z navezavo na preteklost, lahko so tudi domišljijske, pošljite s pripisom "Literarni natečaj PV" najkasneje do 31. decembra 2012 januarja 2013 (sprememba 13. 12. 2012). Zaželena sta igrivost in kanček humorja. Dolžina zgodb naj bo do 8000 znakov s presledki. Besedila, napisana v obliki Microsoft Word, pošljite po elektronski pošti na pv@pzs.si. Svojo zgodbo opremite s šifro ali psevdonimom, ki ga poleg imena in priimka zapišite v spremnem besedilu elektronske pošte. Zgodbe bo ocenila tričlanska komisija, in sicer dva člana iz uredniškega odbora in en zunanji sodelavec. Najboljše tri bodo nagrajene s 300, 200 in 100 € in objavljene v Planinskem vestniku. Na natečaju ne smejo sodelovati člani uredniškega odbora Planinskega vestnika in stalni zunanji sodelavci. Sodelujete lahko le z zgodbami, ki še niso bile objavljene nikjer.

Planinski vestnik razpisuje javni natečaj za najboljšo fotografijo s tematiko Gore in ljudje. Za natečaj pridejo v poštev fotografije s tematiko iz gorskega sveta, in sicer tako njegovih naravnih in kulturnih lepot kot tudi dejavnosti človeka v njem. Na natečaju lahko sodelujejo vsi ljubitelji gorskega sveta, razen članov uredniškega odbora PV in njegovih zunanjih sodelavcev. Vsak udeleženec natečaja lahko predloži do tri fotografije na zgoščenki v najvišji ločljivosti do 31. decembra 2012 na naslov Planinska zveza Slovenije, Dvorakova 9, 1000 Ljubljana, s pripisom "Za foto natečaj". Na zgoščenki mora biti čitljivo napisano geslo ali psevdonim avtorja. Tega mora vsak udeleženec posebej poslati v zaprti ovojnici skupaj s pravim imenom in naslovom; te se bodo odprle šele po izboru najboljših treh fotografij.

Uredništvo Planinskega vestnika
 

Natečaj je bil razpisan v Planinskem vestniku, november 2012.

Z novembrskim Planinskim vestnikom na trekinge

Z novembrskim Planinskim vestnikom na trekinge

petek, 17. november 2023

V osrednjem delu novembrske številke Planinskega vestnika, ki je pester z različnimi prispevki in s čudovitimi fotografijami, se podajamo na trekinge. V deželo nomadov - v Kirgizijo, ki ji pravijo Švica centralne Azije, in med tisočere obraze Nepala pod Himalajo.

V oktobrskem Vestniku o umetnih plezalnih stenah pri nas

V oktobrskem Vestniku o umetnih plezalnih stenah pri nas

sreda, 18. oktober 2023

Tema oktobrske številke Planinskega vestnika so umetne plezalne stene. "Če bi pred sto leti nekemu alpinistu predstavili prihodnost in razvoj alpinizma ter plezanja v naslednjih desetletjih, bi nas najbrž prav pisano pogledal. Verjetno bi se mu zdelo čudno, da se bodo ljudje od preživljanja časa v gorah, v naravi, preusmerili v zaprte telovadnice z bolj ali manj visokimi stenami in nanje pritrjenimi umetnimi oprimki. Če pa bi mu omenili, da bo športno plezanje leta 2020 olimpijska disciplina, nam prav gotovo ne bi verjel," je v uvodnem članku teme razmišljala avtorica. Pišemo tudi o tem, kateri center je bil prvi pri nas, kje vse so plezalni centri v naši deželi, kako nastanejo plezalne stene, pa tudi o tem, da so v Slovenski Bistrici v oktobru odprli največji plezalni center v Sloveniji.

Septembrski Vestnik o čudovitih slikah Danila Cedilnika - Dena

Septembrski Vestnik o čudovitih slikah Danila Cedilnika - Dena

ponedeljek, 18. september 2023

Po poletnem premoru smo morali stopiti skupaj in tu je nova številka zanimivega branja. Kar izstopa, je gotovo - morate priznati - naslovka. To je ena od slik Danila Cedilnika - Dena, priznanega slikarja, alpinista, gorskega vodnika in reševalca. Pravi esej o slikah je napisal sociolog kulture Igor Škamperle.

Iskanje med novicami