ponedeljek, 27. september 2010PZS

Napoved oktobrskega Planinskega vestnika

V oktobrski številki Planinskega vestnika smo kar nekaj prostora namenili svetu pod nami, jamam in breznom. Franci Gabrovšek predstavlja jame in jamarstvo v Kaninskem pogorju, Miha Čekada kataster jam pri Jamarski zvezi Slovenije, Mojca Stritar pa Milana Ferrana, raziskovalca novih jam. Da ne bi ostalo samo pri branju, lahko kakšno od jam tudi obiščete, zato smo pripravili dva opisa poti k jami Viršnica na Radenskem polju ter k Skedneni in Vranji jami na Planinskem polju.

Predstavljamo vam tudi Stephena Goodwina, urednika publikacije The Alpine Journal iz Velike Britanije Suresh Prasad Pradhana, veleposlanika Nepala in oskrbnika koče Klemenča jama Lenko Kračun in Franca Vahterja. V rubriki Z nami na pot predstavljamo Breginjski kot in gore nad planino Pecol.   

Seveda ne manjka rubrike o varstvu narave, kjer predstavljamo belko in pojasnilo Zavoda za gozdove o rumenenju smrek, dodali smo nekaj novic s področja športnega plezanja, društvenih dejavnosti, literature, alpinističnih novic ...


Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika!
Uredništvo.


www.planinskivestnik.com


Oktobrski Vestnik gre v ledene jame

Oktobrski Vestnik gre v ledene jame

ponedeljek, 18. oktober 2021

Tema meseca oktobrske številke so ledene jame. Pogledali smo, katere so najbolj znamenite pri nas in v svetu, kakšen je pomen ledenih jam pri proučevanju podnebnih sprememb ...

Septembrski Vestnik je tu

Septembrski Vestnik je tu

sobota, 18. september 2021

Septembrska številka Planinskega vestnika ponovno prinaša veliko zanimivega branja. V prvem delu pišemo o državnem odlikovanju red za zasluge, ki ga je iz rok predsednika Slovenije Boruta Pahorja Planinski vestnik dobil ob 125-letnici izhajanja, ki smo jo obeležili lansko leto. Svoja mnenja in čestitke so podali tudi številni, ki redno berejo in spremljajo Planinski vestnik skozi čas. V nadaljevanju sledi tema meseca, posvečena štiridesetletnici Zakona o Triglavskem narodnem parku in še nekaterim drugim obletnicam naših parkov.

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

Poletna - dvojna številka Planinskega vestnika

ponedeljek, 19. julij 2021

Danes je izšla nova, dvojna - poletna - številka Planinskega vestnika. In kot že nekaj let tudi tokratno poletno številko krasita dve fotografiji čez tri strani. V temi meseca pišemo, kako lahki in hitri smo v gorah. Razmišlja več alpinistov, gorskih vodnikov in vodnik PZS.

Iskanje med novicami